Kezdőlap Címkék Határzár

Címke: határzár

Osztrák miniszter: a határok lezárása nem hatékony a vírus ellen

Ausztriát is zavarja a magyar kormány egyoldalú intézkedése. Ezért az Európai ügyekkel megbízott osztrák miniszterasszony találkozni kívánt volna magyar partnerével, Varga Judit igazságügyi miniszterrel, de ezt épp a határzár akadályozza.

Az osztrák kormány szerint az Európai Uniónak egységesen kellene valamilyen közös politikát kidolgoznia ezen a téren. Ha ugyanis a határzár gyakorivá válik, akkor elveszhet az Európai Unió egyik legnagyobb előnye: az egységes közös piac, ahol az emberek és az áruk szabadon mozognak. Az Európai Unió több mint négyszáz milliós piaca nagyobb mint az Egyesült Államoké, és ez vonzza a külső befektetőket és kereskedelmi partnereket. Az USA és Kína hatalmas belső piacára támaszkodhat, az uniós tagállamok piaca azonban csak egységesen jelent vonzerőt. Jól példázza ezt a tervezett EU-kínai csúcs:

Hszi Csinping csak 3 emberrel tárgyal

A videokonferencián a kínai elnökkel szemben az Európai Uniót hárman képviselik: Angela Merkel német kancellár, Ursula von der Leyen, a brüsszeli bizottság elnöke és Charles Michel, az Európai parlament elnöke. A pekingi vezetés véleményét tükröző Global Times szerint ez a videó csúcs meghatározza majd a kínai-európai kapcsolatok jövőjét. Az 1,4 milliárdos Kína nagyban gondolkodik, számára csak régiók léteznek, a nem egészen 10 milliós magyar piac nem mozgatja meg különösebben a pekingi vezetés fantáziáját.

Józsi bácsi és a határzárlebontók

– Józsi bácsi, a TV2-től jöttünk.

– Na, az jó. Mondjátok be a tévétekbe, hogy az utcánkban már hetek óta nem takarítanak.

– Maga ugye nyugdíjas?

– Az, hogy a fene enné meg. De ettől még lehetne takarítani.

– Mit szól hozzá, hogy Szél Bernadett, Gyurcsány Ferenc, Soros György, Vona Gábor és Karácsony Gergely együtt bontaná le a határzárat?

– Hogy tudtad ezt ilyen szépen mind megjegyezni fiacskám?

– Nem hallotta Józsi bácsi? Ezek lebontanák a határzárat!

– Majd adok én nekik! Kerüljenek csak a szemem elé!

– Nem fél, Józsi bácsi? A Sorosnak az a terve, hogy milliószámra hozná be a migránsokat Afrikából és a Közel-Keletről.

– Ilyet mondott? Nem szép dolog.

– Figyeljen ide, Józsi bácsi! Mondja azt, hogy retteg a Sorostól és attól, hogy lebontják a határzárat. Annyira fél, hogy ki sem mer menni az utcára.

– Na, csak lássam meg azt a Sorost! Úgy fog rettegni, hogy ki se teszi a lábát az utcára.

– Nem a Soros retteg Józsi bácsi, hanem maga és a többi magyar ember. Már egy liftbe sem mernek beszállni, a metróról nem is szólva.

– Na, a metró az tényleg necces. Ezért van nálam mindig egy fakocka, hogyha elromlik az ajtó, kéznél legyen.

– Józsi bácsi, akkor összefoglalom, hogy mit fog mondani a híradóba. Ön és a magyar emberek rettegnek és félnek Sorostól, valamint  attól, hogy az ellenzék lebontaná a határzárat. Ezt kell belemondania a kamerába. Indíthatom a felvételt?

– Csak nyugodtan.

– Adásban vagyunk, Józsi bácsi.

– Szemét, szarrágó gazemberek vagytok. Hülyének nézitek az embereket. Hazudtok, mint a vízfolyás. Az ilyet annak idején a mi falunkban a falu végéig pofoztuk. Nem szégyellitek magatokat? Ezt tanította nektek az anyátok?

A zemútnyócév

Szél Bernadett, Gyurcsány Ferenc, Soros György, Vona Gábor és Karácsony Gergely együtt bontanák le a határzárat. Ezt írtátok a legújabb plakátotokra, ez olvasható majd a minden háztartásba eljutó szórólapjaitokon, és a fizetett géphangotok is ezt búgja a telefonokba.

Ez a választási programotok Picinypofám! Hogy az ellenzék lebontaná a határzárat. Ezt ajánljátok kormányprogramként Magyarországnak, ezt kínáljátok a következő évekre, évtizedekre a magyaroknak.

Sehol egy szó egészségügyről, oktatásról, jogállamról. Talán már nem is tudjátok, hogy volt idő, amikor ezek a fogalmak jelentettek valamit.

Bocsika, ha szabad bátorkodnom, de az iránt érdeklődnék, hogy te, Picinypofám, mit méltóztattál csinálni a zemútnyócév alatt? Nem bosszantásból kérdezem, nem azért, hogy kigyere a sodrodból.

Pusztán kíváncsiság a részemről, tudásvágy. Érdeklődés szintjén, ha szabad bátorkodnom.

Mert, feltéve, de meg nem engedve, azok öten lebontanák a határzárat, felszámolnák a kerítést, számolatlanul hoznák be a migránsokat Afrikából, a Közel-Keletről.

Minden tudunk, Picinypofám.

Csak azt nem tudjuk, hogy te mivel töltötted a zemútnyócévet?

Túl azon, hogy a nevünkben összevesztél a fél világgal. Lebontottad a jogállamot, padlóra küldted az oktatást, leharcolt csatatérré változtattad a kórházakat. Egymásnak ugrasztottad a magyarokat, határainkon innen és túl.

Ezt tudtad nyújtani nekünk, Picinypofám!

Bizisten nem kötözködés, csupán miheztartás végett és tényleg csak zárójelben: tölthetted volna hasznosabban a zemútnyócévet!

Használhattad volna másra is az agyadat, mint rombolásra.

Gondolkodásra, teszem azt.

Hogy mi legyen az oktatással, az egészségüggyel, a gazdasággal. Elszegényedéssel, meggazdagodással, korrupcióval.

Magyarországgal.

Építkezni kellett volna, Picinypofám. Programokon agyalni, szakértőket megkérdezni, a legjobb koponyákkal konzultálni.

Erre kellett volna használnod a zemútnyócévet.

2010-ben a zemútnyócévvel kampányoltatok, 2014-ben azzal, hogy folytatjátok. Most meg azt üzenitek, hogy azok öten, akiket a plakáton látunk, lebontják a határzárat.

Ezt kínáljátok Magyarországnak. Gyűlölködést, hazugságot – éjjel, nappal, minden hullámhosszon.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK