Kezdőlap Címkék Haláleset

Címke: haláleset

1 millió Covid halott Oroszországban?

Mennyivel többen haltak meg az idén mint tavaly orosz földön? Az év végéig ez a szám elérheti az egymilliót – írja a Moscow Times. Amely nem állitja ugyan, hogy mindez a Covid számlájára írható, de jórészt mindenképp a járvány növelte meg a halottak számát már csak azért is, mert az egészségügyben kevesebb figyelem jutott a nem Covid betegeknek.

Az orosz lakosság egészségi állapota különben is pocsék viszont a lakosság keményen kitart vírus és oltás szkeptikus magatartása mellett. Emiatt még mindig 40% alatt az oltásottsági mutató Oroszországban.

Naponta több mint háromezer halott

Az alacsony oltottság miatt a járvány negyedik hulláma tragikusan nagy áldozatot követett Oroszországban. Októberben kezdődött a gyilkos negyedik hullám, amely lassan csökkenőben van Oroszországban, ahol már az ötödik hullámra készülnek. Ez valamikor az év elején várható, és addig igyekeznek minél több embert beoltani az Omicron vírusvariáns ellen. Putyin úgy nyilatkozott, hogy „nem értem honfitársaimat hiszen megvan a vakcinánk, amely megakadályozhatja a vírus terjedését, a megbetegedést vagy az esetleges halált.”

Szakértők szerint a vírus és oltás szkepszis egyrészt a szovjet időkre megy vissza: a lakosság jelentős része nem bízik semmiben sem, ami az államtól jön. Jól mutatja ezt, hogy más egykori szovjet tagállamokban is – így Ukrajnában és Örményországban – alacsony az oltási hajlandóság- írja a Moscow Times.

Reggeli vírusjelentés – 2020. május 10. vasárnap

Magyarországon 3263 regisztrált megbetegedést és 8 újabb halálesetet jelentettek, így összesen 413-ra nőtt az új koronavírus halálos áldozatainak a száma. A hajnali összesítés alapján az új megbetegedettek  száma  a világban 87 ezerrel növekedett, azaz 4.029.449 igazolt megbetegedést regisztráltak. 

Budapesten regisztrálták a fertőzöttek több, mint 60%-át, összesen 1579 fertőzöttet tartanak nyilván. A főváros után Pest megye (434 fertőzött), és Fejér megye (333 fertőzött)  a legfertőzöttebb gócpont.

Az Egyesült Államokban  több mint 1.309 ezer fertőzöttet tartanak nyilván, Spanyolországban majdnem 223 ezer koronavírusos emberről tudtak, Olaszországban pedig 218 ezer, míg a franciáknál 176 ezer, a németeknél 171 ezer, Nagy Britanniában pedig 215 ezer fölé emelkedett a számuk. Új, dinamikusan növekvő számú megbetegedést jelentettek Oroszországból, ahol a ma reggeli adatok szerint 198 ezer, Brazíliában 156 ezerrel Covid 19 fertőzöttet regisztráltak.

  • 3263-ra nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek és az elhunytak száma 413-ra emelkedett 
  • A ma reggeli  járvány világhelyzet: igazoltan fertőzöttek: 3.942.331 elhunytak: 275.015  felgyógyultak: 1.325.448

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK