Kezdőlap Címkék Eladó

Címke: eladó

Andy Landy mosolyalbuma – Csak tessék, tessék drágán vettem, olcsón adom!

BREAKING! A FüHü megtudta titokban hová utazott Orbán Viktor!

AL

Hirdetésoldalon árulják az Andrássy-kastélyt

0

A Bazoš.sk internetes portálon árulja potom 48 ezer euróért az Andrássyak egykori dernői kastélyát egy rozsnyói székhelyű ingatlanügynökség. Az apróhirdetés szerint az épület különféle vállalkozói tevékenységekre, panzió üzemeltetésére vagy nyugdíjasotthon kialakítására is alkalmas.

A hirdetésből kiderül, hogy a kastélyhoz 18 áras, félig beépített telek tartozik. „A történelmi épület »eredeti állapotában« van, a telek határáig aszfaltozott bekötőút vezet. Az épületben van villany és víz, de a gázt is be lehet vezetni. Számos berendezés, például teherlift, rámpa és szilárd tüzelésű kazán is van a kastélyban. A földszinten tíz, az emeleten öt helyiség található. Az épület tetőszerkezete hibátlan állapotban van, nem ázik be” – olvasható az ingatlanügynökség által közzétett hirdetésben. A kastély a megközelítőleg 700 lelkes, többségében magyarlakta, rozsnyói járásbeli Dernő központjában áll. A település egykor a krasznahorkai váruradalomhoz, az Andrássyak birtokához tartozott. A település a ma már csak turisztikai látványosságnak számító vasércbányáiról ismert, ebben a faluban öntötték például a budapesti Lánchíd szerkezeti elemeit is.

Az Andrássy-kastélyt az 1700-as évek végén építették kései barokk-klasszicista stílusban. A szocializmus idején államosított épületben hosszú éveken át varroda működött, akkor cserélték nagyobbra az eredeti ablakokat. A kastély mögötti park már nincs meg, nagy részén modern épületek állnak.

(Új Szó)

Eladó egy volt hadifogolytábor

0

A Nagycenkhez közeli Peresztegen kínálnak eladásra egy kúriát, ami egykor hadifogolytáborként működött.

A hirdetés a kisalfold.hu találta meg az Ingatlanbazáron. Ott azt írják róla, hogy a Széchenyi kúria 1753-ban épült, „szerepel a Magyar Kastélylexikonban, de nem műemlék.”

Hivatalos neve egyébként Schmiedegg-Széchényi-kúria. 1945-ben orosz hadifogolytáborként működött.

Világítótorony megkímélt állapotban eladó

0

Tizenötezer dollárért világítótornyot lehet vásárolni az Egyesült Államokban, a Washingtonhoz közeli Chesapeake-öbölben és a Nagy-tavaknál a The New York Times riportja szerint.

A lap úgy tudja, eddig kevés jelentkező akadt a dobra vert – és többnyire rossz, elhanyagolt állapotban lévő – fároszokra. Ezen a nyáron hat városi tulajdonban álló tornyot bocsátanak áruba, de a vásárlónak kötelezően renováltatnia kell őket, annál is inkább, mert 2015 óta műemléki védettségűek. A felújítási költségeket 300-400 ezer dollár körüli összegre becsülik.

Tizenhét éve 133 olyan világítótornyot vettek számba, amely megmentésre, megőrzésre érdemes.

Hetvennyolcat műemlékvédők a felújításért cserében ingyen megkaptak, ötvenhetet pedig folyamatosan bocsátanak nyilvános árverésre. A bevétel felhasználásáról az adott szövetségi államok és települések közösen döntenek.

A korábban elkelt és rendbe hozott világítótornyokat többnyire szállodává alakították át.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK