Kezdőlap Címkék Disney World

Címke: Disney World

Az USA-ban a gazdaság a “first”, legalábbis Disneyworldben

120-an haltak meg a Covid 19 vírus miatt szerdán Floridában, ahol ennek ellenére megnyitja kapuit a Disneyworld. Ami azért különösen érdekes, mert a Disneyland Kaliforniában szintén azt tervezte, hogy júliusban újra nyit. De ember tervez, vírus végez: a növekvő fertőzöttség miatt a nyitást elhalasztották az USA legnépesebb államában, Kaliforniában.

Floridában nyitnak, de semmi sem lesz olyan mint volt: jelentős mértékben csökkennek a látványosságok és a szolgáltatások, hogy be tudják tartani a távolságtartás követelményeit. A Disneyworld főnökei egyeztettek a szakszervezetekkel, melyek 43 ezer munkavállaló érdekeit képviselik. A főnökük a Guardian tudósítójának elmondta: az emberek nagyon idegesek, ha a vírus statisztikákat nézik vagy hallgatják, de hogyha látják majd, hogy milyen óvintézkedéseket teszünk, akkor megnyugszanak majd.”

20 ezer kényszerszabadságolt Disney dolgozó tér vissza a munkahelyére a hétvégén Floridában. Ahol sokan nyugtalankodnak…

132 ezer halottja van az USA-nak

A Trump elnök által korábban kigúnyolt Covid 19 vírus eddig már több mint 132 ezer ember életét követelte az Egyesült Államokban, amely messze világelső ezen a téren. Trump forszírozza az újranyitást mindenütt, mert novemberben elnökválasztás lesz, és egyelőre nem áll jól a szénája. Florida republikánus kormányzója több petíciót is kapott, amely a Disneyworld újranyitásának elhalasztását kéri mondván: nem életfontosságú intézményről van szó.

Business First?

Tavaly több mint 26 milliárd dollárt hoztak a Disney parkok, de idén a profit 90%-al csökkent! A 12 park bezárása katasztrofálisan érintette a média óriást. Ezért a republikánus kormányzó, aki Trump elszánt híve, sziklaszilárdan kitart az újranyitás mellett. Sajtóértekezletén kijelentette: “a Disney kétségkívül biztonságos terület lesz!”

Kérdés, hogy amikor a vágyainkat valóságnak vesszük /wishful thinking/, akkor ez hatásos formája-e a Covid 19 vírus elleni védekezésnek?!…

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK