Kezdőlap Címkék Blikk

Címke: Blikk

Völner Pál: ha én egyszer kinyitom a számat!

A Blikk megszerezte a korrupcióval gyanúsított egykori igazságügyi államtitkár lehallgatási jegyzőkönyveit. Ebben Völner Pál többször is utalt rá, hogy magasrangú politikusok széke is meginoghat, ha ő beszélni kezd.

Efelől aligha lehet kétségünk, de a rendszer egyelőre hermetikusan zár: Hadházy Ákos független képviselő megkérdezte a hatóságokat, hogy a Völner-Schadl korrupciós ügyben emlegetett keresztnevek véletlenül nem Rogán Antalt, feleségét és Rogán kabinetfőnökét jelentik-e? Polt Péter főügyész válasza: nem merült fel bűncselekményre utaló tett, ezért nincs is nyomozás!

Omerta

Orbán Viktor nemzeti együttműködési rendszerének – éppúgy mint a maffiának – első számú jelszava az omerta – a hallgatás törvénye.

Aki együttműködik a hatóságokkal az halott ember! Völner Pál, aki együtt járt a jogi egyetemre Orbán Viktorral, bizonyára nagyon is jól tudja ezt. Ezért is lehetett az igazságügyi minisztérium államtitkára. Csakhogy neki nincs vesztenivalója: nemcsak az ő vagyonát zárolták hanem családtagjaiét is. Börtönbüntetésre számíthat hiszen a korrupció ország – világ előtt beigazolódott. Valószínűleg épp azért, hogy Orbán Viktor felmutathassa Brüsszelnek: nálunk intenzív harc folyik a korrupció ellen! Csakhogy időközben Orbán brüsszeli álma teljesült: beütött a Katargate. Korrupciós botrányt lepleztek le Brüsszelben is. Az Európai Parlament ex alelnöke előzetesben csücsül. Vagyis Orbánnak már nincs szüksége arra, hogy példát statuáljon Völner ügyben. Mindkét korrupciós botrányban az a feltűnő, hogy a politikusok Brüsszelben éppúgy mint Budapesten nem is nagyon fárasztották magukat azzal, hogy leplezzék a korrupciót. Olyannyira védett személynek számítottak, oly régen vágtak zsebre korrupciós pénzeket, hogy megfeledkeztek arról: a rendőri védelem csak addig tart amíg parancs nem érkezik annak megszüntetéséről. Völner Pál tisztában van ezzel, és Orbán Viktornak üzent:

menekülő utat akarok, mert különben kinyitom a számat!

A maffiában nem veszélytelen a főnököt fenyegetni, de Völner Pál abban bízik, hogy Magyarország nem Oroszország, ahol Putyin egykori “barátai” olykor kiesnek az ablakon…

Andy Landy mosolyalbuma – Le a Kalappal

„A TUTTI A FRUTTI, A RÁGÓ A GUMI!”, „CSAK A FRADI!”. Ki ne emlékezne a fradi szerelmesére, a legendáshírű Kalapra, a szalmakalapos nézőtéri fruttiárusra.

A Népstadionban vagy az Üllői út fradi pályán, a Megyeri úti Újpest pályán, de hetenként szinte az összes NB I.-es mérkőzésen találkozhattunk vele. A szurkolók elkötelezettségtől függetlenül imádták. Nélküle más lett volna a mérkőzések hangulata. Ezért volt meglepő a számunkra, amikor a FourFourTwo futball szaklap februárban közölte, hogy az
Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában találtak egy Zombori fedőnevű informátort, akiről kiderült, hogy nem más volt, mint a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek legendás nézőtéri fruttiárusa, a mindannyiunk számára Kalapként ismert Zöllei János (†57).

AL

A cikk szerint az iratokból kiderült, hogy Kalap információkat adott trafikosokról is, akik az akkori törvényeket kijátszva valutáért adták termékeiket a külföldieknek. A III/III-A alosztálytól Kapus János őrnagy azt írta érékelésében: A „Zombori” fedőnevű informátort
az FTC szurkolótábor hangadóinak felderítésére szerveztük be. Ezen a területen több értékes jelentést tett. Az általa adott jelentések alapján egy sor rendőri intézkedéseket tettünk”. Szerinte, Kalap informátori tevékenységével titkosrendőrség elégedett volt.

A Blikk megkereste Rákosi Gyula (82), a 41-szeres válogatott korábbi focistát, aki nem lepődött meg azon, hogy Kalap is jelentett. – Ami Kalapot illeti, sokáig nem is
tudtam az igazi nevét, mindenki csak becenevén emlegette. Sokszor találkoztunk vele, imádta a Fradit, olykor az edzésekre is kijött, és a meccseinken a Népstadionban, de néha vidéken, sőt a Dózsa-pályán is rendszeresen megjelent. Árulta a portékáit, és közben sajátos rigmusokkal szórakoztatta a szurkolókat. Nem haragszom rá, mert tudom, hogy egyébként jó ember volt, s talán ő szenvedte meg leginkább mindazt, amit egy rendszer egykor rákényszerített – nyilatkozta.

AL

E sorok írója csatlakozik Rákosi Gyulához, Kalapot csak imádni lehet-lehetett, azt sohasem fogjuk megtudni, mivel zsarolták meg a besúgói tevékenység vállalásáért!

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK