Kezdőlap Címkék Bevándorlási törvény

Címke: bevándorlási törvény

Jézust nem engednék be Nagy Britanniába

Az anglikán egyház vallási feje, a Canterbury érsek Justin Welby a gyáriparosok szövetségének kongresszusán fejtette ki a véleményét a konzervatívok új bevándorlási elképzeléseiről.

Elmondta, hogy mivel Jézus Krisztus nem volt fehér és nem tartozott a középosztályhoz, britnek meg végképp nem volt nevezhető, ezért semmi esélye sem lett volna, hogy a kereszténység eszméit terjessze a brit szigeteken. Hasonlóképp jártak volna az apostolok is – hangsúlyozta Canterbury érseke, akinek beszédét taps fogadta a brit üzletemberek konferenciáján.

Milyen bevándorlási rendszert akarnak a konzervatívok ?

Jézus Krisztus csakis akkor kerülhetne be Nagy Britanniába, ha hiány lenne ácsokból – mondta Canterbury érseke. Arra a pont rendszerre célzott, amely – ausztrál mintára – minden bevándorlót aszerint osztályoz, hogy mennyire van rá szüksége az országnak – az épp aktuális kormány megítélése szerint. Ez a rendszer a minőségi bevándorlást célozza meg, de épp emiatt van orvoshiány Nagy Britanniában: a hazai orvosok ugyanis Ausztráliába mennek, ahol 50%-al többet kereshetnek…

Új bevándorlási rendszer Nagy Britanniában

0

Egységes lesz az új brit bevándorlási rendszer: megszűnik az uniós polgárok kivételezett helyzete a szabad mozgást illetően. „A britek arra szavaztak, hogy újra vegyük nemzeti hatáskörbe a határok ellenőrzését, és most ezt is tesszük” – közölte Theresa May miniszterelnök.

May korábban sokáig a konzervatívok belügyminisztere volt, és ebben a minőségében folyamatosan arra törekedett, hogy korlátozza a bevándorlást Nagy Britanniában.

A cél a Brexit után az, hogy megálljt parancsoljanak főként a szakképzetlen munkaerő megtelepedésének

A tervezett új rendszer növeli az ellentéteket Brüsszellel, amely az uniós polgárok jogaiért küzd Londonnal szemben. Továbbra sincs általános egyezmény Nagy Britannia és az Európai Unió között a kilépésről, pedig a határidő az év végén lejár. Ha az úgynevezett „hard Brexit” következik be, vagyis szerződés nélküli kilépés lesz, akkor számos gazdasági és politikai probléma marad függőben.

Jelenleg többmillió uniós polgár él Nagy Britanniában. A legnagyobb külföldi közösséget a lengyelek alkotják.

Külön probléma lehet a külföldi diákok jogállása. A brit iskolák és egyetemek igen népszerűek az uniós polgárok között.

A diákvízumról az új rendszer azonban nem rendelkezik.

Nagy-Britanniának hatalmas bevételt hoz a külföldi diákok több százezres serege. A jövőben az uniós diákok is ugyanolyan helyzetben lesznek, mint a más térségekből, nem uniós országokból érkező diákok.

A határon az alacsony kockázatot jelentő államok polgárai előnyben részesülnek majd: gyorsított eljárással engedik be őket Nagy Britanniába. A kockázati mutatót elsősorban az befolyásolja, hogy a szóbanforgó állam polgárai milyen gyakran használták fel a turista vízumot munkavállalásra Nagy Britanniában.

Felfüggeszti a CEU a menedékkérőknek szóló oktatási programjait

0

Az egyetem a bevándorlási különadó miatt kényszerül erre.

A CEU közleménye szerint az egyetem arra kényszerült, hogy augusztus 24-ével, azonnali hatállyal felfüggessze a regisztrált menekülteknek és menedékjogot kérőknek meghirdetett OLIve oktatási programjait, valamint a közép- és dél-európai migrációs politika kutatására meghirdetett, EU által finanszírozott Marie Curie ösztöndíját.

Mint írják,

a bevándorlási különadóról szóló törvény miatt kényszerültek erre a lépésre.

A CEU adótanácsadói szerint ugyanis lehetséges, hogy a törvény értelmében az egyetemnek 25%-os különadót kellene fizetnie a programok után. Amíg a törvényi és adózási feltételek nem tisztázódnak, a CEU felfüggeszti a programokat.

A CEU a közleményben hangsúlyozza, hogy az OLIve programok

kizárólag a Magyarország területén törvényesen tartózkodóknak biztosítottak oktatást.

Mint írják, büszkék a programban végzett munkájukra és az európai menekült és migrációs folyamatok terén végzett kutatásaikra, és mindent megtesznek, hogy ezt a munkát a jövőben is folytathassuk.

Arról, hogy különböző civil szervezetek hogyan reagáltak a törvényre, itt olvashatnak. A kormány CEU  elleni hadjáratával is többször foglalkoztunk már, változás egyelőre itt sincs: a kormány az amerikai nyomás ellenére sem írta alá a megállapodást New York Állammal, amely biztosítaná az egyetem további budapesti működését.

Francia belügyminiszter: csakis menekülteket fogadunk be, gazdasági migránsokat nem!

0

Franciaországban új szigorú bevándorlási törvényt készít elő a kormányzat, amely mindenképp csökkenteni kívánja a migránsok számát Franciaország területén. Gérard Collomb belügyminiszter a Le Parisien Dimanche című lapnak nyilatkozott az új törvényről.

Ebből kiderül, hogy a kormányt nem rendítette meg a sok tiltakozás, mely a tervezett szigorítások miatt érte. Az Orvosok határok nélkül szervezet és több más emberi jogok védelmével foglalkozó csoport tiltakozott amiatt, hogy az új bevándorlási törvény lényegesen csökkenteni kívánja a migránsok jogait.

“Nem fogadhatunk be gazdasági migránsokat!”- hangsúlyozta Franciaország belügyminisztere.

Az Európai Unión belül Franciaországban él a legnagyobb muzulmán közösség,

melynek gyors növekedése megosztja a közvéleményt. A szélsőjobboldal állandó célpontja ez a jelenség különösen azt követően, hogy Franciaországban 2015 ősze óta sok iszlamista terrorcselekményt követtek el. A több mint 5 millió francia állampolgársággal rendelkező muzulmánnak csak 1-2%-a fogékony az iszlamista eszmékre, és közülük is csak nagyon kevesen lesznek terroristák, de ez is nagy gondot jelent a terrorelhárító szolgálatnak hiszen több tízezer emberről van szó! Miután az Iszlám államot legyőzték Szíriában és Irakban, sok francia dzsihád harcos haza kíván térni és ez komoly gondot jelent a terrorelhárításnak Franciaországban.

A francia kormány nemcsak biztonságpolitikai szempontból kívánja korlátozni a migránsok számát hanem gazdasági okból is.

Németországgal ellentétben Franciaországban elég magas a munkanélküliség.

A franciák jelentős része félti a munkahelyét a bevándorlóktól, akik hajlandóak elfogadni alacsonyabb béreket és rosszabb munkakörülményeket mint a hazaiak. Gérard Collomb belügyminiszter elmondta: az új bevándorlási törvény tervezete február végén kerülhet a kormány elé. A nemzetgyűlés tagjainak természetesen módjuk lesz arra, hogy kiegészítsék azt, de a Macron kormányzat ragaszkodik ahhoz az alapelvhez, hogy csakis valódi menekültek érkezzenek Franciaországban és a gazdasági migrációt meg kell állítani Franciaország, illetve az EU határainál- hangsúlyozta Gérard Collomb belügyminiszter, aki a Le Parisien Dimanche című lapnak nyilatkozott.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK