Kezdőlap Címkék Beiktatás

Címke: beiktatás

Beiktatták Jair Bolsonarót, Brazília szélsőjobboldali elnökét

Miután hivatalosan átvette a megbízatást elődjétől, az új brazil elnök azt mondta rövid beszédében, hogy “a nép ma elkezd megszabadulni a szocializmustól és a politikai korrektségtől”. Hozzátette, hogy a brazil zászló “soha nem lesz vörös”.

A Brazíliavárosban, a Planalto palotában Jair Bolsonaro átvette a jelképes elnöki szalagot elődjétől, Michel Temertől és ezzel formálisan is ő lett Brazília 38. elnöke. Ezt követően tartott beszédében bejelentette, összehívja a parlamenti képviselőket, hogy “strukturális reformokat” hagyjanak jóvá.

Hozzátette, hogy végrehajtja a szavazó urnákban kért változtatásokat és azon fog dolgozni, hogy Brazíliát a megérdemelt kiemelt pozícióba juttassa a világban. Megígérte, hogy harcot folytat majd a politikai alkuk és egyeztetések kormányzati modellje ellen és megszabadítja a nemzetet “az értékek kifordításától, az óriási államtól és a politikai korrektségtől”.

Szakít azzal az ideológiával, amely szerinte “védelmezi a banditákat és kriminalizálja a rendőröket”.

A gazdaságról Bolsonaro azt mondta, hogy szembeszáll a világválság hatásaival, javasolni fogja és bevezeti a “szükséges reformokat”. Más gazdag nemzetek mintájára az alapképzést helyezi majd előtérbe.

Beszéde végén Jair Bolsonaro utalt az ellene elkövetett szeptemberi merényletre és megismételte kampányának egyik szlogenjét: “A mi zászlónk soha nem lesz vörös. Csak akkor, ha szükség lesz a vérünkre ahhoz, hogy megtartsuk zöldnek és sárgának”.

Orbán Viktor gratulált

A magyar kormányfő, aki egyike volt a kevés megjelent külföldi vezetőnek, gratulált Jair Bolsonarónak. Valószínűleg tetszett neki a beszéd is – bár erről nem nyilatkozott facebook oldalán.

Forrás: Facebook

Orbán Benjamin Netanjahuval is tárgyalt

A 2019 elején Jeruzsálemben tartandó V4-Izrael csúcstalálkozóról is tárgyalt Orbán Viktor és Benjámin Netanjahu Brazíliavárosban.

A két miniszterelnök áttekintette a magyar-izraeli kapcsolatok aktuális kérdéseit. Egyetértettek abban, hogy a következő időszakban szorosabbra fűzik a magyar-izraeli biztonságpolitikai és védelmi együttműködést.

MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Trump gratulált a brazil elnöknek beiktatási beszédéhez

Az amerikai elnök gratulált Jair Bolsonarónak a beiktatási ünnepségén elmondott beszédéhez. “Gratulálok Jair Bolsonaro elnöknek, aki nagyszerű beiktatási beszédet mondott. Az Egyesült Államok önökkel van” – írta Twitter-bejegyzésében Donald Trump.

Bolsonaro szintén Twitter-bejegyzésben köszönte meg az amerikai elnöknek “a bátorító szavakat”. “Együttes erővel, Isten segedelmével, felvirágzást és haladást teremtünk népeinknek” – hangoztatta.

A fasiszta Jair Bolsonaro nézeteiről, a győzelmét lehetővé tevő válságról itt olvashat részleteket >>>

Megvan Orbán harmadik betűje!

Amint arról a Független Hírügynökség is beszámolt, különös dolgok történnek Orbán Viktor Facebook-oldalán. A már megszokott fotók, videók és rövid, többnyire egysoros bejegyzések mellett előbb egy Ó betű jelent meg, majd egy I is társult hozzá. A betűsereg létszáma mára háromra bővült, és a miniszterelnök oldalán látható fotón mostantól ez olvasható: CIÓ.

Közelebb nem kerültünk a megfejtéshez, bár találgatásokban eddig sem volt hiány. Sokan ugyanis a Migráció, vagy a Korrupció kifejezésre tippeltek, az Infláció, vagy a Depresszió szavakra is többen tippeltek – utóbbi a C betű belépésével kiesett.

Marad legvalószínűbb megfejtésnek az, hogy Vakáció. Vagyis, hogy a miniszterelnök hamarosan szabadságra megy. Bemelegítésként elutazott Erdogan török elnök beiktatására, ahová magával vitte a politika iránt nem különösebben érdeklődő fiát, Gáspárt is.

Orbán Viktor miniszterelnök megtekinti az elnöki épületegyüttes makettjét Recep Tayyip Erdogan újraválasztott török elnök beiktatásán Ankarában 2018. július 9-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs. (A miniszterelnök mellett fia, Orbán Gáspár).

Ebből lehet arra következtetni, hogy Erdogan beiktatása Orbán Viktor számára csak amolyan előjáték, az igazi aktus még csak ezután következik. Vagyis a két Orbán Törökország után nem haza, Magyarországra, hanem a miniszterelnök szívéhez ugyancsak közeli Oroszországba utazik a labdarúgó világbajnokság hátralévő mérkőzéseire.

Erre utal az is, hogy az MTI, amely fotókon is beszámol a miniszterelnök törökországi útjától, nem tesz említést arról, hogy a kormányfő fia, Orbán Gáspár is papával tartott volna. Pedig ott volt, még néhány fotón is feltűnik, de ezt az MTI vagy nem vette észre, vagy nem tartotta fontosnak megosztani a magyar közvéleménnyel.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK