Kezdőlap Címkék áldozat

Címke: áldozat

Orbán és Szijjártó készpénzzel fizet mint a maffiózók

Óvakodj a hitelkártyától! – ez a maffia egyik fő szabálya hiszen a rendőrség könnyen nyomára juthatna így az illegális pénzeknek. Az Európai Központi Bank ezért is döntött az 500 eurós bankjegyek bevonásáról hiszen így egy bőröndben több millió euró is elfért.

Magyar Péter, Varga Judit ex igazságügyi miniszter férje, most arról írt a Facebookon, hogy Brüsszelben Orbán Viktor egy köteg 500 euróst villantott, és kérte az egyik magyar diplomatát, hogy vegyen ebből valamilyen ritka teát az egyik lányának. A szerencsétlen magyar diplomata kétségbeesetten magyarázta a miniszterelnöknek, hogy az 500 eurós igencsak gyanús bankjegy, és be is vonják hamarosan – maffia gyanú miatt.

Szijjártó Péter külügyminiszter szereti magát Orbán Viktor első janicsárjának nevezni, ebben is követi urát és parancsolóját: mindenütt készpénzzel fizet! Budapesten egy luxus cipőboltban vásárolja sportcipőit a magyar diplomácia vezetője. A boltban 2,5 milliós  sportcipőt is árulnak. Nem ezt vette meg Szijjártó Péter, de amit megvásárolt az is szép pénzbe került. Amikor megkérdezték tőle, hogy készpénz vagy kártya? A külügyminiszter válasza ez volt:

”készpénz mint mindig.”

Magyar Pétertől megtudtuk, hogy a külügyminiszter benne van Orbán Viktor legszűkebb döntéseket hozó csapatában, ahová rajta kívül Rogán Tóni, Nagy Marci, Gulyás Gergő és Orbán Balázs politikai igazgató tartoznak. Vajon ők döntöttek Novák Katalin megbuktatásáról?

Orbánnak nincs egy vasa sem, ezért intett búcsút Novák Katinak

A miniszterelnök politikai profi, ezért pontosan tudja, hogy a választópolgárokat szinte kizárólag a megélhetés érdekli vagyis meg kell venni a szavazatokat. 2022-ben több mint 1500 milliárd forintot költhetett erre, de idén nincs egy vasa sem azon felül, amit rokonai, barátai és üzletfelei zsebre vágnak. Ebben a helyzetben az ellenzéknek a megélhetési gondokra kellene koncentrálnia, és arra, hogy miközben az életszínvonal szinte mindenki számára csökkent a magas infláció miatt, addig Mészáros Lőrinc csekély 150 milliárd forinttal lett gazdagabb tavaly, és ismét ő lett Magyarország leggazdagabb embere. Erre a tízes listára feliratkozott a mindössze 37 éves Tiborcz István is, akinek legnagyobb tehetsége abban állt eddig, hogy három unokát hozott össze a miniszterelnöknek.

Orbán ebben a számára igencsak kínos helyzetben csapdába csalta az ellenzéket, amely a pedofília politikailag ingoványos terepén próbálja megszorongatni Orbán Viktort, aki ezen a téren maximálisan számíthat az egyházak támogatására.

Novák Katalin megbuktatása ismét igazolta Orbán Viktor politikai profizmusát, és az agyhalállal küszködő ellenzék amatőr politizálását.

Orbán Viktor női tiszteket áldozott a választások előtt, de ez ingyen van. A magyar média megkapta mesterséges táplálékát, Orbán és emberei tovább “gyarapodhatnak.”

Hol itt a novum?

31 ezer áldozata lehet a vírusnak Magyarországon

A Bill és Melinda Gates alapítvány által támogatott washingtoni intézet korábban 40 ezer Covid-19 halottat jósolt az első félév végéig. Hozzátették ugyanakkor, hogy a matematikai modell nem vette figyelembe az oltási kampányt, mely Magyarországon gyorsan halad.

A mostani előrejelzés szerint áprilisban tetőzik a járvány, de a halálozások napi értéke nem éri el az 500-at, ahogy ezt korábban gondolták hanem 300 alatt maradhat. Így végeredményben 31 ezer 500 lehet a halálozások száma az első félév végéig. Ezzel Magyarország relatíve megelőzi az Egyesült Államokat.

Jelenleg 22 ezer halálos áldozata van a korona vírus járványnak Magyarországon.

Közép Európa a mélyponton

Míg a koronavírus járvány első hullámát az itteni államok jól kezelték vagy egyszerűen csak szerencséjük volt, a második és a harmadik hullám szinte megoldhatatlan feladat elé állította az amúgy sem világszínvonalú egészségügyet.

Az évtizedek óta tartó orvos és ápoló elvándorlás most különösen megbosszulja magát. Minden közép európai állam egészségügyi rendszerében óriási a szakképzett dolgozók hiánya. Ez jelenti a szűk keresztmetszetet, melyen a kormányok nem tudnak változtatni.

A második negyedévben óriási vakcina szállítmányok érkezhetnek minden uniós tagállamba, és ez megfékezheti a koronavírus járványt, de nem enyhíti azt a nagy veszteséget, melyet emberekben veszít ez a régió a koronavírus járvány következtében.

Ikertestvérek vírushalála

Egy 37 éves ikerpár Southamptonban veszítette életét: mindketten a koronavírus áldozata lettek.

Egyikük nővér volt a kórházban, ahol mindketten meghaltak. Katy és Emma Davis nagyon kötődött egymáshoz. Katy egy kórház gyerek osztályán dolgozott és minden bizonnyal ott kapott vírus fertőzést. Az ikrek mindig azt hajtogatták:

„Együtt jöttünk a világra és együtt is megyünk el!”

Az ikrek három nap különbséggel haltak meg.  Az egypetéjű ikrek másik tagja Emma aki korábban szintén nővér volt testvérétől kaphatta el a fertőzést.

Britanniában már több mint száz orvos és ápolónő halt bele a korona vírus járványba, ahol a Covid 19 vírus áldozatainak száma már megközelíti a húszezret.

125 millió halottja lenne egy atomháborúnak India és Pakisztán között

Egyetlen nukleáris csapás 700 ezer ember halálához vezetne a sűrűn lakott területen – állapította meg a Science Advances folyóirat tanulmánya. Összesen több mint 125 millió halottja és legalább ugyanennyi sebesültje lenne a nukleáris konfliktusnak India és Pakisztán között.

Ez jóval nagyobb áldozat mint a második világháborús ember veszteség. Ellentétben a világháborúval erre néhány napon belül kerülhetne sor. Egy ilyen hét beláthatatlan következményekkel járna az egész világ számára, mert a környezetet mindenütt súlyos katasztrófa érné még a távoli területeken is. A tanulmány azzal fejeződik be: reméljük, hogy India és Pakisztán vezetői is olvasnak bennünket …

A két atomhatalom között Kasmír miatt éleződött ki ismét a feszültség. A muzulmán többségű indiai állam eddig autonómiát élvezett, de ezt a választásokon győztes Narendra Modi hindu nacionalista pártja megszüntette. Emiatt zavargások törtek ki Kasmírban, ahova jelentős csapat erősítéseket vezényelt az indiai kormány. Imran Khan, Pakisztán miniszterelnöke úgy nyilatkozott, hogy őrültség lenne bevetni az atomfegyvert, de hogyha nem lenne más megoldás a megadás elkerülésére, akkor fontolóra venné a dolgot.

Az atomhatalmak közül Oroszország Indiát és Kína Pakisztánt támogatja. Az Egyesült Államok eddig Pakisztánt támogatta, de újabban Trump elnök Indiát szeretné felhasználni arra, hogy nyomást gyakoroljon Kínára. Legutóbb Houston városában Texasban Narendra Modi indiai miniszterelnök közös választási nagygyűlésen vett részt Donald Trumppal.

Porajmos – névtelen áldozatok

0

Augusztus 2-a a Porajmos, a roma holokauszt emléknapja. Ezen a napon arra a sokezer európai, köztük magyar romára emlékezik a világ, akiket a vészkorszak idején a nácik és szövetségeik meggyilkoltak.

A második világháborúban a Harmadik Birodalom által a cigányok körében végrehajtott etnikai tisztogatás áldozatainak lehetséges számát csak becsülni tudjuk, 200 ezertől 2 millióig.

A cigányság ugyanis kevésbé volt szervezett, mint a zsidóság, sokukat mindenféle nyilvántartásba vétel nélkül gyilkolták meg. A holokauszt magyarországi cigány áldozatainak számával kapcsolatban is eltérőek a vélemények, egyes kutatók öt-, mások ötvenezerre teszik számukat. Több kutató szerint azonban nagyobb számot valószínűsít, hogy a magyar cigányok többségét is – miután nem volt semmilyen elvehető értékük –

dokumentumok nélkül hurcolták el vagy lőtték bele a falvak szélén sietve megásott tömegsírokba.

A porajmos sokáig ismeretlen maradt az európai és a világ közvéleménye előtt. Először 1982-ben Helmut Schmidt német kancellár ismerte el a cigány holokauszt tényét, de a cigányságot csak az 1990-es évek elején, Ian Hancock roma polgárjogi aktivista publikációi nyomán kezdték a nemzetiszocialista rendszer áldozatai közé számítani. A cigányok egyébként nem kaptak a zsidókéhoz hasonló kárpótlást.

A vérengzés áldozataira

1972 óta emlékeznek meg világszerte, akkor határozott úgy a Cigány Világszövetség, hogy augusztus 2-át nemzetközi emléknappá nyilvánítja,

és délben egyperces csenddel emlékezzünk a holokauszt roma áldozataira. Pontosan azért, mert 1944. augusztus 3-ára virradóra az SS-katonák több mint háromezer cigány embert gyilkoltak meg az auschwitzi haláltáborban. A nácik által meggyilkolt romák közül 23 ezren haltak meg Auschwitzban, sokan orvosi kísérletek áldozataként.

Magyarországon először 1996-ban tartottak megemlékezést. Az emléknapon azóta auschwitz-birkenaui haláltábor területén koszorúzást, idehaza virrasztást, megemlékezést rendeznek az áldozatok emlékére.

2010-től már a két éve, a Szabolcs megyei Kislétán meggyilkolt Balogh Mária tiszteletére is virrasztást, emlékező gyertyagyújtást tartanak. A 45 éves édesanyát 2009. augusztus 3-ra virradóra saját otthonában, az ágyában lőtték agyon, 13 éves lányát pedig életveszélyesen megsebesítették.

Az Élet Menete Alapítvány az idén először Roma élet menetét rendezett, augusztus elsején az ország több pontjáról 45 roma fiatal érkezett Budapestre, hogy a Nehru-parton lévő Roma Holokauszt Emlékműnél megemlékezést tartson. A mai napon, augusztus 2-án, a Roma Holokauszt Nemzetközi Emléknapján Auschwitz-Birkenauba utaznak, és háromszáz külföldi diákkal együtt róják le kegyeletüket azok emléke előtt, akiket roma származásuk miatt haláltáborokban gyilkoltak meg vagy munkaszolgálat közben vesztették életüket.

A programot szervező alapítvány tervei szerint a Roma élet menetét ezentúl évente megtartják.

A Demokratikus Koalíció kegyelettel hajt fejet a roma holokauszt, a Porajmos áldozatai előtt. A megemlékezés figyelmeztet is minket. Nincsen ártatlan uszítás, a gyűlöletkeltésnek következményei és áldozatai vannak, az etnikai homogenitást hirdetők pedig mindig sokezer ember halálát okozták – fogalmazott közleményében Niedermüller Péter, a DK alelnöke, európai parlamenti képviselő. A DK szerint csak a közös emlékezet óvhatná meg Magyarországot attól, hogy megismétlődhessenek a XX. század borzalmai. Egy felelős kormány a történelem oktatás hangsúlyos részévé tenné a romák történelmének megismerését, ezen belül a roma holokauszt eseményeinek megértését. Egy olyan Magyarországért dolgozunk, ahol a gyűlöletkeltéssel csak elbukni lehet; ahol a hatalom nem bújhat zsidózás, cigányozás vagy akár migránsozás mögé. Hisszük, hogy Magyarország egyszer olyan hely lesz, ahol nem származásban vagy bőrszínben, hanem tettekben, tehetségben és szorgalomban mérik az embert – hangsúlyozta a képviselő.

A szerb parlament alelnöke aljasságért nem megy a szomszédba

0

A minap meghalt az 1995-ös srebrenicai szerb mészárlás muszlim áldozatai emlékére alapított Srebrenica Édesanyák Egyesületének elnöke, akinek a férjét és fiait is a Mladić-féle népirtásban végezték ki. Erre a szerb parlament alelnöke megeresztett egy Twitter-üzenetet. Aljasságban azonnal toplistára került.

“Olvasom, meghalt Hatidža Mehmetović a srebrenicai üzletasszonyok egyesületéből.

Ki fogja vajon eltemetni? A férje vagy a fiai?”

Ezt találta írni szerbiai képviselőház alelnöke, a Szerb Radikális Párt képviselője, Vjerica Radeta a minap Hatidža Mehmedović, a Srebrenica Édesanyák Egyesülete elnökének halála kapcsán.

Ezzel az üzenetével, amelyet azóta törölt, óriási felháborodást keltett kül- és belföldön egyaránt.

Zorana Mihajlović miniszterelnök-helyettes azt mondta a bejegyzés kapcsán, hogy a Szerb Radikális Párt képviselőjétől megszokták, hogy sértő megjegyzéseket tesz a politikai ellenfelek számlájára, de nem hitte, hogy a holtakat is képes sértegetni, írja a szerb N1 Televízió honlapja.

„Ez nem a radikálisok szégyene, mert ők nem is ismerik ezt az érzést. Ez mindazok szégyene, akik a radikálisoknak a szavazataikkal lehetővé tették, hogy tagjaik legyenek a szerb parlamentnek” – mondta Mihajlović.

A kijelentésről elítélően nyilatkoztak az újságíró és emberi jogvédő szervezetek, valamint a kormányfő másik helyettese, Rasim Ljaljić is.

Maja Videnović, a parlament emberi- és kisebbségi jogi bizottságának alelnöke bejelentette, hogy a bizottság következő ülésén mindenképpen téma lesz Vjerica Radeta üzenete, mert a bizottságnak el kell ítélnie az ilyen megnyilvánulásokat.

Videnović hozzátette, hogy ehhez a többségnek szavaznia kell az elítélés mellett, majd ennek kapcsán hozzátette, hogy

a Szerb Radikális Párt a Szerb Haladó Párt marionett pártja és bármit tesznek, azt a Szerb Haladó Párt figyelmen kívül hagyja és nem ítéli el. Ellenkezőleg.

Az üzenetet nem hagyták kommentár nélkül a szomszédos Bosznia és Hercegovinában sem.

Sadik Ahmetović független képviselő nyílt levélben arra kéri a boszniai parlamentet, hogy azonnal szakítson meg mindenféle együttműködést a szerb parlamenttel mindaddig, amíg valaki nyilvánosan bocsánatot nem kér.

A boszniai Naša stranka elnöke, Predrag Kojović nyílt levéllel fordult Szerbia boszniai nagykövetségéhez, amelyben kiemeli, hogy Vjerica Radeta üzenete mélyen érintette nem csak a bosnyákokat, hanem Bosznia és Hercegovina minden állampolgárát, és mivel Radeta komoly funkciót tölt be a szerbiai képviselőházban, elengedhetetlennek tartja, hogy a többiek elhatárolódjanak a kijelentésétől. Hozzátette, szeretné azt hinni, hogy Vjerica Radeta véleménye nem tükrözi Szerbia véleményét, de elvárja, hogy ezt nyilvánosan ki is mondják.

Újabb halálos áldozata van a szerbiai kanyarójárványnak

0

Egy kétéves niši kisgyermek halt bele a kanyaró szövődményeibe. Az elmúlt tíz napban ő a második áldozat Szerbiában. December végén egy harmincéves belgrádi fiatalember esett áldozatul a kanyaró okozta szövődményeknek. Az orvosok szerint Vajdaságban nincs ok az aggodalomra, és ez elsősorban a jó oltottsági aránynak köszönhető, ami Vajdaságban átlagosan 90, Szabadkán pedig mintegy 95 százalékos.

Most egy kétéves kisfiú halálát okozta az évtizedeken át legyőzöttnek hitt fertőző betegség. A gyermeket tíz napig lélegeztetőgép segítségével tartották életben, de az orvosok nem tudták megmenteni, mert a vírus a tüdejét és a szívét is megtámadta. Dejan Milojević, a niši Gyermekklinika intenzív osztályának főorvosa megerősítette: az érintett kisgyerek nem volt beoltva kanyaró ellen, és a tüdeje is gyengébben volt kifejlődve. A kanyarónál gyakoriak a szövődmények – állítja Dr. Nebojša Bohucki, járványügyi szakorvos: „A kanyaró egy súlyos betegség, körülbelül 30 százalékban bír lenni valamilyen szövődmény, mint tüdőgyulladás, agyvelőgyulladás, középfülgyulladás és így tovább, de valamikor a kanyaró halálos kimenetelű is lehet.”

Szerbia déli részében az oltottsági arány alig 60-70 százalékos. Országszerte több, mint 700 kanyarós beteg van, a legtöbbjük Dél-Szerbiában, de Belgrádban is már 200 fertőzöttet vettek nyilvántartásba. A szakorvos hozzátette: várhatóan tovább emelkedik a kanyarós megbetegedések száma.

Pannon RTV

Szexuális zaklatás áldozata volt az uniós igazságügyi biztos

0

A szexuális zaklatás elleni, a közösségi médiában futó #MeToo kampányhoz való csatlakozásra szólította fel az érintetteket Vera Jourová uniós igazságügyi biztos, aki elmondta, hogy korábban ő maga is szexuális erőszak áldozatává vált.

A nemek közötti esélyegyenlőségért is felelős cseh biztos egy brüsszeli rendezvényen a szexuális zaklatással vagy erőszakkal kapcsolatos esetek azonnali bejelentését sürgette. Azt mondta, azok az esetek, amelyek napvilágra kerülnek, köztük Harvey Weinstein amerikai filmproducer botránya, csak a jéghegy csúcsát jelentik,

az áldozatok többsége ugyanis nem tesz bejelentést az őket érő ilyen típusú bűncselekményekről, mert tévesen ők is bűnösnek érzik magukat.

„Ne tartsák magukban, keressenek segítséget, és ne szégyelljék elmondani, hogy mi történt!” – szólította fel az áldozatokat.

Szerinte a szexuális bűncselekményekre vonatkozó szabályokat hatékonyabban kellene végrehajtani, de a zaklatási kultúrának csak a széleskörű párbeszéd és egy új gondolkodásmód vethet véget. Azt mondta:

„Az európai nőknek mintegy fele tapasztal verbális, fizikai vagy online szexuális zaklatást. Meg kell változtatni azt a közfelfogást, miszerint ez normális.”

Jourová üdvözölte, hogy az Európai Unió és a tagországok fele már aláírta a nők elleni erőszak felszámolását célzó isztambuli egyezményt, a kimaradókat pedig mielőbbi ratifikációra szólította fel.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK