Kezdőlap Címkék AirlineRatings

Címke: AirlineRatings

Az akadály megint Magyarország

Az EU külügyminiszterei együtt akarták bírálni a vitatott hongkongi választási reformot – Magyarország azonban blokkolta a projektet. A bírálók Kína magyarországi befektetéseit látják a vétó háttérében.

Magyarország megakadályozta, hogy az EU külügyminiszterei elítéljék a választási reformot Hongkongban. Az ország volt az egyetlen tagállam, amely kategorikusan ellenezte a projektet – tudta meg az EU köréből több hírügynökség. Ennek eredményeként a nyilatkozatot nem lehetett a terveknek megfelelően közzétenni az EU külügyminisztereinek hétfői, brüsszeli találkozóján.

Mint mindig az EU külpolitikájában, ehhez is a tagállamok egyhangú döntésére lenne szükség.

Kína befolyása az EU országaira

Az EU diplomatái szerint Magyarország elutasította a nyilatkozatot az egyik oka, hogy az ország nagy hasznot húz a kínai beruházásokból. Az EU melletti magyar képviselet nem volt elérhető, amikor az újságírók állásfoglalást kértek. Értesülések szerint azonban Budapest azzal indokolta a döntését, hogy az EU-nak nem kell Kína minden egyes lépésére válaszolni.

Ennek fényében az EU-ban évek óta aggodalommal figyelik, hogy Kína gazdasági projektek útján igyekszik növelni a befolyását a kelet- és dél-európai tagállamokban. Ennek érdekében hatalmas infrastruktúra-projekteket kínál fel a tagállamoknak az „Egy övezet, egy út” – más néven Új Selyemút – projekt keretében.

Magyarország volt egyben az első uniós tagállam, amely a kínai vakcinákat használja.

Az autonómia jogainak megsértése Hongkongban

Az EU tisztviselői a reformot Hongkong autonómiájának nyilvánvaló megsértéseként kritizálták. Az EU és Kína közötti viszony az utóbbi időben egyértelműen megromlott. Az EU szankciókat vezetett be több párt- és állami vezetője ellen a muzulmán vallású ujgur kisebbség elleni fellépés miatt, és Peking erre az EU parlamenti képviselői és európai tudósok elleni szankciókkal reagált.

Válaszként az EU jegelte az Európai Parlamentben a Kínával kötött befektetési megállapodás ratifikálását.

Az év légitársasága az Air New Zealand

0

Tarolnak az ázsiai légitársaságok a 2018-as legjobb légitársaságok rangsorában, legalábbis a most közzétett ausztrál lista erről tanúskodik. A 2018-as legjobb az új-zélandi légitársaság lett.

 

Sorrendben az ötödik évben is az új-zélandi légitársaság lett a világ legjobbja az ausztráliai székhelyű AirlineRatings rangsorában. A légitársaságok biztonságát és minőségét górcső alá vevő szervezet évente készíti el a rangsort és díjazza a legjobbakat. Az összes, a minősítés alapját jelentő kritérium szerint az Air New Zealand lett a legjobb – olvasható a BBC tudósításában.

A többi között biztonság auditok eredményét, az adott flotta korát, az utasok visszajelzéseit, a nyereségességet, a hitelminősítői besorolást és a legfontosabb termékek-kínálatot figyelembe vevő rangsorban a második a Qantas Airways,  harmadik pedig a Singapore Airlines lett.

A legjobb első osztály díjat a Singapore Airlines kapta,  a legjobb business osztállyal a Virgin Australia büszkélkedhet, a legjobb turistaosztályt pedig a Korean Air tartja fent.

Top-10 légitársaság
Forrás: AirlineRatings

  1. Air New Zealand
  2. Qantas Airways
  3. Singapore Airlines
  4. Virgin Australia
  5. Virgin Atlantic
  6. Etihad Airways
  7. All Nippon Airways
  8. Korean Air
  9. Cathay Pacific Airways
  10. Japan Airlines

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK