Bréking nyúz, november 2. – Tudósítás a másik valóságból

0
1085

A sajtóhazugságok leleplezése, Gyurcsány és az ő mikropártja, nejlonmaskarákban idétlenkedő fiatalok és a lényeg: jövőre válasszuk ismét a normálisak pártját, a Fideszt! – itt a csütörtöki lapszemle a kormánypárti médiából.

Gyurcsány csak ne ugráljon az Origo szerint

„Meglepődtünk Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán, mivel a tegnap kitett posztjában, a megbízhatóságáról és szavahihetőségéről híres politikus épp azzal kampányol egy animációs filmen keresztül a DK nevű mikropártjának, hogy ha 2018-ban őket választják, akkor egy biztonságos 3-as metróra szavaznak. A DK elnöke azt az ötletét is felmelegítette, hogy elvenné a határon túli magyarok szavazati jogát, akiket egyébként 2004-ben egyszer már elárult. Felidézzük hát a «régi, szép gyurcsányi időket» és néhány «baloldali sikertörténetet». (Origo: Sokan nevetnek Gyurcsány legújabb kampányötletén)

Fake news Politico-módra a 888-nál

„Lássuk akkor, hogyan születnek a sajtóhazugságok.

Itt van például a Politico cikke (A V4-ek elhidegüléséről ír a Politico), amely szerint a visegrádi országok elhidegültek egymástól, közel a bomlás, nagy a baj. Ha nyeretlen kétévesek lennénk és meggörnyednénk az előfeltevések súlya alatt, azt hihetnénk, hogy a Politico rémesen tekintélyes forrás, a nagyon okos emberek nagyon alapos elemzését pedig komolyan kell venni. …

A Politico egyébként nagyon profi csapat. Hogy az új cseh kormányfőt „nem érdekli” a visegrádi együttműködés, azt egy névtelenségben maradó cseh tisztségviselőre hivatkozva röpítik világgá. Roppant alapos kutatás után hiteles közlés, szó se róla. Minden újságíró tudja, hogy ezeket a névtelen forrásokat a leggyakrabban maguk az újságírók találják ki a cikkíráskor. Nyilván a Politico az egyetlen kivétel, ők addig telefonálgattak, amíg egy értékes mondat erejéig utol nem érték a megtorlástól rettegő, de szabadságszerető cseh hivatalnokot.” (888: Fejezetek a Politico hazugsággyűjteményéből)

A Magyar Idők a jó és a rossz fiatalokról

„Sajnos azok, akiknek ez érdekében áll, «gondoskodtak» a bevételi oldalról, és nálunk is elterjesztették a rendkívüli üzleti potenciállal bíró halloweent. A hagyományos, kelta eredetű népszokással nem volt gond, sőt, ameddig a saját készítésű töklámpások és maszkok gyerekünnepe volt, etnográfiai csodának is nevezhettük.

De amivé az üzleti érdekek tették, az hányingerkeltő. Az ócska műanyag, a minden szellemességet nélkülöző, Z kategóriás horror és az önpusztító, mértéktelen buli olyan távol áll a kelta tradícióktól, mint Stonehenge Új-Zélandtól. Ráadásul mindez a magyar kultúrában tájidegen. A rikító-világító nejlonmaskarákban idétlenkedő, részeg fiatalok fényévnyi távolságra dülöngélnek azoktól, akik áhítattal álltak a temetőben, nagy- vagy dédszüleik sírjánál.” (Magyar Idők: Az elmúlás melankóliája)

A Pesti Srácok a 444-gyel magyarázza, miért kell a Fideszre szavazni

„Időnként kételkedsz a Fideszben? Beveszed az ellenzéki média uszító hangulatkeltését, vagy éppenhogy arra vágynál, hogy szeretett pártodból a jelenleginél sokkal több Fideszt kapjál, és emiatt vagy időként morcos Magyarország piacvezető politikai erejére? A kétségek eloszlatására szolgál rovatunk, amely meggyőz téged arról, hogy a Fidesz ellenségein szétnézve, és azokat pontosan megismerve milyen jó helyen lesz a te becses szavazatod jövőre is ennek a csodálatos pártnak a neve mellett!

444-et olvasni fideszesként szinte kötelező. Nem túl sűrűn, de időközönként bizony igenis kell a kisportolt, definiált izomcsoportokból álló szervezetnek egy kis liberális ajvékolás. …

Persze érthető, hogy a fikakultúrán nevelkedett, heherészős-szívós, „gecire cinikus” 444-es hülyegyerekeknek leginkább az szerepidegen, amikor nem valami ellen, hanem valamiért kéne kiállni. …

Mi, normális emberek pedig addig is olvassuk őket szorgalommal, jövőre pedig válasszuk ismét a normálisak pártját, a Fideszt!” (Tutiblog a Pesti Srácokon: Győzelmünk kovácsai: 444)

A Demokrata a sértett debreceni professzorokról

Nem túlzás, hogy az balliberális sajtó hetek óta valóságos lázban ég, ha a Debreceni Egyetemről esik szó. Mi utánajártunk a történteknek, megpróbáltuk megérteni, mi történt, és miért – legnagyobb meglepetésünkre Szél Bernadettet, Gémesi Györgyöt és egy sértett volt rektort találtunk az események mögött. …

A bonyolult ügy kezdőpontján sértett embereket találunk. Volt rektorokat, egyetemi tanszékvezetőket, tanárokat, aki mindig is számbeli kisebbségben voltak, de képesek azt a látszatot kelteni, mintha ők volnának a többség (a bevezetőnkben idézett nyilatkozatot is huszonegy professzor írta alá a háromszázból). Ennek a hangos kisebbségnek mindenekelőtt Szilvássy Zoltán rektorral van baja. Szilvássyt 2013-ban a módosított felsőoktatási törvény alapján törvényesen nevezték ki rektornak. Bár riválisai mindmáig csalásról beszélnek, érvelésük gyenge lábon áll, mi több, tudatos elferdítése az igazságnak, Szilvássy kinevezése minden tekintetben jogszerű és igazságos volt. (Demokrata: Rés a falon)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .