Bíróság előtt a Miss Hitler szépségverseny győztese

0
897
Timblr/youtube

Buchenwald Princess néven indult a szépségversenyen a 22 éves Alice Cutter Nagy Britanniában. Párjával, a neonáci Mark Jones-szal korábban jártak a náci haláltáborban Németországban. Mark Jones botrányt okozott amikor Buchenwald kivégző helyén náci módra lendítette a karját. Mindketten a betiltott National Action nevű neonáci csoportocska tagjai Nagy Britanniában. A Miss Hitler szépségversenyt nem sokkal azután tartották meg, hogy egy szélsőjobboldali férfi meggyilkolta a Munkáspárt egy parlamenti képviselőnőjét, aki a brexit ellen kampányolt.

A terror sok irányból jöhet – hangsúlyozta a bíró. Egy szépségverseny látszólag nem politikai ügy, de hogyha azt Miss Hitlernek nevezik és a győztes a Buchenwald Princess nevet használja, akkor azt már komolyan kell venni! Különösen, hogy a szépségverseny többi résztvevője is náci haláltáborok nevét viselte! A most megkezdődött per arra mutat rá, hogy a neonáci eszmék Nagy Britanniában is befolyásolják a fiatalok egy részét holott a világháború idején ez az állam volt Hitler legelszántabb ellenfele. A brexit különösen a felszínre hozta a nacionalista és rasszista nézeteket. Megnövekedett az antiszemitizmus is Európában. Az iszlamista merényletek pedig kiváltották újra az erőszak kultuszát a szélsőjobboldalon. Ezért is tiltották be a National Action szervezetet Nagy Britanniában, ahol most négyen állnak bíróság előtt, mert Miss Hitler szépségversenyt rendeztek az Egyesült Királyságban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .