Békétlen és zavaros évre számít a magyarok zöme

0
111
Forrás: waverley710.wordpress.com

Nő a pesszimizmus a világban, a magyaroknak csak szűk egyharmada vár úgy általában jobb évet a tavalyinál – derül ki a Gallup globális felméréséből. De az ország lakosságának 68 százaléka szerint békétlen, zavaros év következik. Ez a második legrosszabb érték a világban.

A Gallup International 51 országban végezte el 42. év végi felmérését október és december között arról, milyen évet várnak az emberek: jobbat, rosszabbat vagy változatlant. Meglepő módon Afrikában inkább optimisták az emberek, más térségekben is növekvő reményt tapasztaltak a válaszok alapján. Elsősorban Európán kívüli országokban.

Forrás: Gallup

A listát India vezeti (64 százalék), majd Albánia, Mexikó, Örményország és Ghána következik. Ebbe a csoportba tartozik még az Egyesült Államok, Latin-Amerika, az EU-n kívüli Európa. Növekvő pesszimizmus látható például Törökországban, Szerbiában, az Egyesült Királyságban, Lengyelországban, Csehországban, Oroszországban, Boszniában, Bulgáriában, Hong Kongban, Franciaországban, Olaszországban, a Koreai Köztársaságban.

A magyar értékek (32 százalék: jobb, 31: rosszabb, 30: változatlan kilátások) nagyjából belesimulnak a világátlagba.

Arra is rákérdeztek, hogy milyen (békésebb vagy inkább zavaros) évre számítanak az emberek 2019-ben. Itt már kézzel fogható a borúlátók nagyobb hányada.

Forrás: Gallup

Ebben a sorban is India vezeti a mezőnyt Ghána, Paraguay, Albánia és Pakisztán előtt. Az abszolút pesszimista országok élén a „sárga mellényes” tüntetések heteit élő Franciaország (70 százalék).

Hazánk a második, a lakosság 68 százaléka rossz világot jövendöl 2019-ben.

A hong-kongiak, a finnek, a spanyolok és a jordánok vannak még a negatív top-5-ben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..