Baranyi szedegeti a csontvázakat – Kőbányán marad az ellenzéki többség

0
1824
Facebook/Baranyi Krisztina

Máris felbontott fideszes tanácsadói szerződést Baranyi Krisztina. A IX. kerület előző vezetője teljesítés nélkül adott pénzt ismerősének. Egy kerülettel odébb a felülvizsgálat után is maradt az ellenzéki többség.

A mai napon felbontottam a szerződést azzal a céggel, melynek vezetője a Fidesz által segített álellenzéki Lokálpatrióta Egyesület képviselőjeként indult a választáson – közölte a Facebookon Baranyi Krisztina.

Szerződés az ismerősnek és a feleségnek

A Ferencváros új (összellenzéki támogatású, független) polgármestere szerint a Zymhod Kft. havi bruttó 381 ezer forintért „adott” üzletviteli tanácsokat Bácskai Jánosnak, az előző, fideszes polgármesternek. Dr. Tóth Lászlónak a 2015 óta érvényben lévő szerződés szerint

egy betűt sem kellett leírnia, a munka teljesítését a volt polgármester maga igazolta

– írja Baranyi.

A kerületvezető rátalált az egyesületi elnök feleségével, Deutsch Kornéliával aláírt szerződésre is. Eszerint

a nej feladata a Ferencváros újság cikkeinek átolvasása és ellenőrzése havi 100 ezer forintért

2019 márciusától ez év végéig. A lap munkatársai nem tudtak arról, hogy Deutsch Kornélia szintén itt dolgozik – fűzte hozzá Baranyi Krisztina. (Azt a kérdést nem tette fel, hogy felelős szerkesztő mellett mi szükség van polgármesteri hivatali ellenőrzésre.)

A kerületi lap vezetője: nem történt semmi

Lassan érthető lesz, hogy mire megy el 91 millió a kéthetente megjelenő lapnál, úgy, hogy a szerkesztőség nincs túlfizetve – írja a polgármester. Mindjárt hozzáteszi azonban: Veres László

főszerkesztő 2 millió forintért maradna szerződése lejártáig,

miközben az aktuális lapszám máris késik, mert szerinte nem volt esemény mostanában, ezért nincs tartalom az új lapszámhoz.

Ellenzéki többséggel vívhat a fideszes polgármester

Mindeközben egy kerülettel odébb, Kőbányán maradt az a – még néhány kerületben előállt – helyzet, hogy ugyan nyert vagy maradt a fideszes polgármester, de mögötte ellenzéki a többség. A X. kerületben D. Kovács Péternek nyolc-nyolc fideszes és összellenzéki támogatású, valamint egy LMP-s képviselővel kell együttműködnie.

Az egyik választókerületben Huszti András Norbert (Momentum) mindössze egy szavazattal győzött 13-án, de ezt a Fidesz megtámadta. A Fővárosi Választási Bizottság és az ítélőtábla elutasító döntése alapján a felülvizsgálat után pedig még nőtt is szavazatai száma 987-ről 995-re. Ezt tudató posztjában Huszti azt írja, hogy így „Kőbányán a testületi többség az ellenzéké, kontroll alatt tudjuk tartani a Fideszt”.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .