Az Oscar díjas favágó

0
1383
yahoo.com

Favágóként kezdte a négyszeres Oscar díjas western hős és filmrendező. “Én még mindig tanulom a filmkészítést” – nyilatkozta a hollywoodi veterán, aki a digitális technológiát is megtanulta – nem épp fiatal korában.

Dirty Harry

Piszkos Harry, aki gyakran a törvény határain túllépve védelmezi a gyengéket és kiszolgáltatottakat – sokszor a főnökeivel szemben is. Ez hozta meg Clint Eastwoodnak az általános népszerűséget, amelyre azután rendezői karrierjét is alapozhatta.

A szív hídjai 1995

Meryl Streep alakításához felnőtt Clint Eastwood is, aki két világ találkozását mutatta be híres filmjében. Ő maga a világjáró fotóriporter szerepét alakította, akit lapja Iowa államba küld el – az USA tipikus mezőgazdasági vidékére, ahol még a hagyományos farmer élet van szokásban. A New York-i fotóriporter beleszeret az egyik farmer feleségébe. Ez a három – négynapos szerelem mindkettőjük életének legnagyszerűbb korszaka, amelyet nem követ folytatás.

Az egymillió dolláros bébi

A 2005-ös film minden tekintetben sikert hozott Clint Eastwoodnak, aki a mogorva , de aranyszívű boksz edzőt alakítja. Aki felneveli az USA egyik legjobb női bokszolóját. Majd amikor tanítványát kiütik a ringben, és nyaktól lefelé megbénul, akkor ő az, aki a nő kérésére kihúzza a zsinórt.

A macsó Clint Eastwood idős korára növekvő érzékenységet mutat a nők és a kisebbségek iránt. A Gran Torino című filmben a fajgyűlölettel szemben védtelen laoszi bevándorlók védelmében áldozza életét a tipikus amerikai magányos hős, akit a 90 éves Clint Eastwood tökéletes meggyőzéssel játszott el a filmvásznon.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .