Az orosz hadsereg robbanóanyaggal teli tankot indít az ukrán vonalak felé

0
790
wikipedia.com

Az orosz védelmi minisztérium azt állítja, hogy egy robbanóanyaggal megtöltött páncélozott járművet indított el egy ukrán állás ellen, földrajzi elhelyezkedésének pontosítása nélkül.

A minisztérium a Telegram csatornáján szombaton közzétett üzenetében kifejtette, hogy a tank „körülbelül 3,5 tonna TNT-t és 5 FAB-100 bombát tartalmazott” , amelyek mindegyike 100 kiló robbanóanyagot tartalmazott. Az üzenetet kísérő videón egy orosz tiszt pózol egy páncélozott személyszállító mellett, és elmagyarázza, hogy ő irányította a támadást.

„Körülbelül 300 méternél a harckocsivezető kiugrott a járműből, miután az ellenség állásai felé irányította azt. Hátulmaradtam megfigyelni, és miután a jármű megközelítette, rádióparancs segítségével felrobbantottam

– mondta. Szerinte,„a robbanás nagyon fontos volt (…) , az ellenség jelentős veszteségeket szenvedett”.

Egy orosz háborús blogger további felvételeket osztott meg az oroszbarát Romanov 92 csatornán. Egy drónnal felvett T-55 harckocsit mutatják, amint előrenyomul, mielőtt egy akna mozdulatlanná teszi, és egy rakéta eltalálja, ami nagy robbanást okoz. A Twitteren a Közel-Keleten dolgozó amerikai agytröszt, a Middle East Institute járműbombákkal foglalkozó kutatója emlékeztet arra, hogy az oroszok 2023 februárjában már bevetettek robbanóanyaggal megtöltött páncélozott szállítókocsit ukrán csapatok ellen a luhanszki régióban.

Ebben a videóban az orosz védelmi minisztérium a tankelhárító aknák és más aknák közelében készült ukrán járművekről készült, télen lőtt képeket kever össze (legelő fény, lombtalan fák), és a kamikaze harckocsi előkészítését mutatják be.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .