Kezdőlap Címkék T 55

Címke: T 55

Az orosz hadsereg robbanóanyaggal teli tankot indít az ukrán vonalak felé

Az orosz védelmi minisztérium azt állítja, hogy egy robbanóanyaggal megtöltött páncélozott járművet indított el egy ukrán állás ellen, földrajzi elhelyezkedésének pontosítása nélkül.

A minisztérium a Telegram csatornáján szombaton közzétett üzenetében kifejtette, hogy a tank „körülbelül 3,5 tonna TNT-t és 5 FAB-100 bombát tartalmazott” , amelyek mindegyike 100 kiló robbanóanyagot tartalmazott. Az üzenetet kísérő videón egy orosz tiszt pózol egy páncélozott személyszállító mellett, és elmagyarázza, hogy ő irányította a támadást.

„Körülbelül 300 méternél a harckocsivezető kiugrott a járműből, miután az ellenség állásai felé irányította azt. Hátulmaradtam megfigyelni, és miután a jármű megközelítette, rádióparancs segítségével felrobbantottam

– mondta. Szerinte,„a robbanás nagyon fontos volt (…) , az ellenség jelentős veszteségeket szenvedett”.

Egy orosz háborús blogger további felvételeket osztott meg az oroszbarát Romanov 92 csatornán. Egy drónnal felvett T-55 harckocsit mutatják, amint előrenyomul, mielőtt egy akna mozdulatlanná teszi, és egy rakéta eltalálja, ami nagy robbanást okoz. A Twitteren a Közel-Keleten dolgozó amerikai agytröszt, a Middle East Institute járműbombákkal foglalkozó kutatója emlékeztet arra, hogy az oroszok 2023 februárjában már bevetettek robbanóanyaggal megtöltött páncélozott szállítókocsit ukrán csapatok ellen a luhanszki régióban.

Ebben a videóban az orosz védelmi minisztérium a tankelhárító aknák és más aknák közelében készült ukrán járművekről készült, télen lőtt képeket kever össze (legelő fény, lombtalan fák), és a kamikaze harckocsi előkészítését mutatják be.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK