Az Iszlám állam mesterlövésze volt a 16 éves német lány

0
1099

Linda Wenzel tavaly júliusban szökött meg otthonról egy Drezda melletti német kisvárosból. Áttért az iszlámra és az Iszlám állam harcosa lett Irakban.

Férjhez ment egy csecsen dzsihád harcoshoz és együtt küzdöttek az Iszlám állam fekete lobogója alatt Moszulban. Amikor a várost hosszas ostrom után elfoglalták az iraki csapatok, a csecsen dzsihád harcost lelőtték, a német lány pedig fogságba esett. Kezdetben azt hitték róla, hogy az Iszlám állam szex-rabszolgája, aki a jezidi szektához tartozik. Több száz ilyen szerencsétlen szex-rabszolga élt Moszulban, mely az Iszlám állam uralma alatt állt három éven át. Aztán kiderült: a lány nem jezidi hanem német, aki saját elhatározása alapján állt be az Iszlám állam hadseregébe.

A német Bild Zeitung feltérképezte a 16 éves Linda Wenzel fordulatos életútját.

Szüleinek válása rendkívüli mértékben megviselte a tinédzsert, aki nem tudta elfogadni, hogy édesanyja gyorsan új partnert talált. Linda nem volt képes beilleszkedni az új családba és az interneten keresett választ a problémáira. Hamburgból egy imám elküldte neki a Korán német fordítását és a lány hamarosan áttért az iszlámra.

Ellopta édesanyja hitelkártyáját. Így vett repülőjegyet Isztambulba. Bár külföldön sosem járt korábban, de Törökországból valamilyen módon eljutott az Iszlám állam területére. Ott megismerkedett egy ifjú csecsen dzsihád harcossal. Összeházasodtak. A csecsen harcos korábban mesterlövész kiképzést kapott Oroszországban. Megtanította nejét is a mesterlövész puska használatára. A fiatal német lány állítólag több iraki katonát megölt. Ezért bíróság elé akarják állítani Irakban.

Németország egyelőre nem kérte a kiadatását  hiszen még nem fogták perbe. Azonkívül tartanak is egy tőle, hiszen már ölt az Iszlám állam szolgálatában. Németországban Európa más államaihoz hasonlóan tartanak attól, hogy az Iszlám állam várható bukása után tömegesen térnek haza azok az iszlamista terroristák, akik már megszerezték a német állampolgárságot. Ily módon rendkívüli mértékben fokozódhatna a terror veszély német földön. Ezért még senki sem tudja, hogy mi lesz Linda Wenzel-lel, aki még csak 16 éves, de máris több katona élete szárad a lelkén, hiszen mesterlövészként szolgálta az Iszlám államot Irakban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .