Az igazmondó Origo

0
211

Tizenegy embert megkárosítani gazemberség.  Ha a káruk mindösszesen 802 822 forint, sok. De társadalmilag még mindig kevésbé káros, mintha egy portál ennél nagyságrendekkel több embert és kárt hazudik.

Márpedig a kormány egyik kedvenc kommunikációs felülete, a valaha szebb napokat látott Origo éppen ezt tette.

Hazudott, s most helyreigazításra kötelezték.

Mely utóbbi, tudjuk, az esetek többségében annyit ér, mint halottnak a csók. Az eredeti hazugságot rendszerint főoldalon szokták hozni, mindenki számára jól láthatóan, míg a helyreigazítást eldugva, hogy csak kevesen lássák.

Az Origo sem dicsekedett azzal, hogy be kellett vallania, hogy hazudott az előuezesben lévő Czeglédy Csaba ügyében, akit – társaival együtt – bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekményekkel vádolnak.

Az Origo úgy tett eleget az őt elmarasztaló bírósági ítéletnek, hogy azt minél kevesebben láthassák. Amennyire csak lehetett, elrejtette a helyreigazítást, de azért, van, aki megtalálta.

Idézetek a helyreigazításból:

„Valótlanul állítottuk és híreszteltük, hogy több millió forintot keres még mindig Czeglédy. Ezzel szemben a valóság az, hogy Czeglédy Csaba nem keres több millió forintot, 2017. június 13. napján zárolták a Human Operator Zrt. számláját, ezért már a 2017. májusi fizetését sem kapta meg.”

„…a valóság az, hogy a DiákÉSZ fentebb hivatkozott 2017. július 28. napján kelt közleménye alapján a károsultak száma nem haladja meg az ezer főt, hanem 11 fő, a követelésük mértéke pedig nem közelíti meg a százmillió forintot, hanem mindösszesen 802.822,- Ft.”.

A cikk többi része szinte majdnem biztos, hogy vagy igaz, vagy nem.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..