Az amerikaiak szerint a CEU-nak régóta megvolt az akkreditációja és ezt meg is újítják

0
784
CEU, média
CEU média

Az illetékes amerikai hatóság közölte, hogy a CEU 2004 óta rendelkezik akkreditációval, ezt legutóbb 2014-ben újították meg és bizonyára most megint meg fogják újítani, hiszen szerintük ez a világ egyik legjobb egyeteme. Azt nem közölték, csak mi tesszük hozzá, hogy ezzel látványosan megcáfolták az egyetemet Budapestről elüldöző Orbán-kormány hazugságait.

Az Egyesült Államok több tagállamában, köztük New York államban a Middle States Commission on Higher Education (MSCHE) dönt a felsőoktatási intézmények akkreditálásáról. Ron Daniels, a hatóság értékelő bizottságának elnöke most azt javasolja, hogy újítsák meg a CEU amerikai felsőoktatási akkreditációját.

Daniels egyúttal gratulált a CEU-nak, hogy a bizottság vizsgálata alapján az intézmény „sikeresen megfelel a Middle States Commission on Higher Education akkreditációs feltételeinek és tagsági követelményeinek”.

Daniels szerint

„a CEU a felsőoktatás egyik sikertörténete”.

A nyolcfős bizottság meggyőződött a CEU eredményességéről, amely kifejeződik a világ minden tájáról érkező diákjainak számában, kiválóságában és sokszínűségben, valamint abban, hogy az egyetem „bizonyítottan képes arra, hogy diákjait sikeres és tudatos vezetői szerepre készítse fel minden területen”.

2018-ban a CEU a világ 51-100 legjobb egyeteme között szerepel a QS ranglistáján a történelem, filozófia, politikatudomány, szociálpolitika és szociológia tantárgyakban, és a 200 legjobb között a közgazdaságtan és a jogtudomány terén.

A bizottságra mély benyomást tett az egyetem tudósainak teljesítménye is. Daniels hangsúlyozta, hogy csak a 2017-18-as tanévben majdnem 7,5 millió eurónyi kutatási támogatást nyertek külső forrásokból. A CEU 2004 óta jogosult európai kutatási támogatásokra, azóta az intézmény 16 projektjét támogatta az Európai Kutatási Tanács (ERC), és több mint 120 külső finanszírozású kutatási együttműködésben vett részt.

Daniel hangsúlyozta:

„a CEU egyenrangú a világ legjobb egyetemeivel”.

Az akkreditációs folyamat részeként az egyetem 2018 decemberében nyújtotta be önértékelési beszámolóját. A következő lépésben a bizottság tájékoztatja a vizsgálat eredményéről a Middle States Commission on Higher Education-t. Az akkreditációs bizottság döntése júniusban várható.

Az MSCHE felelős az Egyesült Államok felsőoktatási intézményeinek akkreditációjáért a Middle States régióban (Delaware, District of Columbia, Maryland, New Jersey, New York, Pennsylvania, Puerto Rico, és az Amerikai Virgin-szigetek). A egyetemet először 2004-ben akkreditálta a MSCHE.

A CEU akkreditációs státuszát bárki ellenőrizheti az MSCHE honlapján.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .