Az aláírások megvannak, bár eredménye aligha lesz

0
1399
Ha otthon teszik, ismerjék el. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Összegyűltek az aláírások a rendkívüli parlamenti üléshez a devizakárosultak és az otthon ápolás ügyében. A határozatképtelenség borítékolható, de az MSZP-Párbeszéd szerint így is megmutathatják azok véleményét, akiket a Fidesz nem vesz emberszámba.

Mához egy hétre szeretnék megtartani az ellenzéki frakciók a parlament rendkívüli ülését, amelyen a devizahitelesek és az otthon ápolás díjának ügyét tárgyalnák meg, miután összegyűlt a szükséges 40 aláírás. Az eredetileg a Jobbik által kezdeményezett ülés azonban valószínűleg nem fog lezajlani, legalábbis hasonló esetekben eddig a többségben lévő Fidesz nem tette lehetővé a határozatképességet.

Tordai Bence (Párbeszéd) a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy ők is erre számítanak, de mégis újra és újra megpróbálják, máskülönben

„ennyi erővel minden mindegy”.

A napirend előtti felszólalásokra így is lesz lehetőség, és egyáltalán, annyi értelme mégis van, hogy megmutathatják, ezek a problémák a kormánynak nem fontosak, s azok véleményét jeleníthetik meg,

akiket a Fidesz nem vesz emberszámba

– mondta Tordai.

Kérdésünkre a politikus elmondta még, hogy „kapacitásukhoz mérten” a következő napokban megpróbálják felvezetni a nyilvánosságban a rendkívüli ülés témáit, azt is figyelembe véve, hogy valószínűleg nem lesz sikeres a kezdeményezés.

A parlament elnökének harminc napon belüli időpontra kell összehívnia az ülést, de az ellenzék 17-én szeretné megtartani – mondta Tordai Bence. Arra szeretnének megoldást találni, hogy még mindig százezernél több olyan egykoron devizahiteles szerződés van, amely minden határidőn túl késedelmes, s amelyekben már csak a kilakoltatás van hátra. Emellett el akarják érni, hogy a hozzátartozójukat otthon ápolók díját jelentősen emeljék meg a mostani maximum 52 ezer forintról, és ismerjék el főfoglalkozásnak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .