Kezdőlap Címkék Otthon ápolás

Címke: otthon ápolás

Az aláírások megvannak, bár eredménye aligha lesz

0

Összegyűltek az aláírások a rendkívüli parlamenti üléshez a devizakárosultak és az otthon ápolás ügyében. A határozatképtelenség borítékolható, de az MSZP-Párbeszéd szerint így is megmutathatják azok véleményét, akiket a Fidesz nem vesz emberszámba.

Mához egy hétre szeretnék megtartani az ellenzéki frakciók a parlament rendkívüli ülését, amelyen a devizahitelesek és az otthon ápolás díjának ügyét tárgyalnák meg, miután összegyűlt a szükséges 40 aláírás. Az eredetileg a Jobbik által kezdeményezett ülés azonban valószínűleg nem fog lezajlani, legalábbis hasonló esetekben eddig a többségben lévő Fidesz nem tette lehetővé a határozatképességet.

Tordai Bence (Párbeszéd) a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy ők is erre számítanak, de mégis újra és újra megpróbálják, máskülönben

„ennyi erővel minden mindegy”.

A napirend előtti felszólalásokra így is lesz lehetőség, és egyáltalán, annyi értelme mégis van, hogy megmutathatják, ezek a problémák a kormánynak nem fontosak, s azok véleményét jeleníthetik meg,

akiket a Fidesz nem vesz emberszámba

– mondta Tordai.

Kérdésünkre a politikus elmondta még, hogy „kapacitásukhoz mérten” a következő napokban megpróbálják felvezetni a nyilvánosságban a rendkívüli ülés témáit, azt is figyelembe véve, hogy valószínűleg nem lesz sikeres a kezdeményezés.

A parlament elnökének harminc napon belüli időpontra kell összehívnia az ülést, de az ellenzék 17-én szeretné megtartani – mondta Tordai Bence. Arra szeretnének megoldást találni, hogy még mindig százezernél több olyan egykoron devizahiteles szerződés van, amely minden határidőn túl késedelmes, s amelyekben már csak a kilakoltatás van hátra. Emellett el akarják érni, hogy a hozzátartozójukat otthon ápolók díját jelentősen emeljék meg a mostani maximum 52 ezer forintról, és ismerjék el főfoglalkozásnak.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK