Áthelyezik a tűzijátékot

0
862
Forrás: Flickr / mr_balage

Az augusztus 20-i ünnepi tűzijátékot a megszokott Gellért hegy helyett a Lánchíd és a Margit híd közötti Duna-szakaszról fogják fellőni – jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára hétfőn. Kara Ákos elmondta, hogy az államalapítási ünnep rendezvényeiért nettó 175 millió 600 ezer forintot fizetnek.

A megszokott programok között idén augusztus 20-án is lesz tűzijáték, de más helyszínen. Kara Ákos bejelentette, hogy a szakemberekkel is egyeztetve idén a Lánchíd és a Margit híd közötti Duna szakaszra helyezik át a tűzijátékot. Ezen a szakaszon lehetőség van több új látványelem bemutatására, és a Parlament épülete is kiemelt szerepet kap.

Az ünnepi rendezvényekért felelős Hungarofest Nonprofit Kft. által lefolytatott közbeszerzési eljáráson a NUVU Kft. lett a nyertes. A cég – amely a vizes világbajnokság megnyitó tűzijátékát is szervezte –

nettó 175 millió 600 ezer forintból valósítja meg az augusztus 20-i tűzijátékot.

Leskovics Éva vezető pirotechnikus elmondta: a Dunán idén három nagyobb és tizennégy kisebb kilövési pont lesz, ezt támogatja a Lánchídról indított 29 kilövés.

Az államtitkár kitért arra, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra: szükség esetén a tűzijáték egy gombnyomással leállítható, s az ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért idén is az operatív törzs lesz a felelős.

MTI/FüHü

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .