Átbukott a fakockán a budapesti orosz metrófőnök

0
1952

Lecserélte a 3-as metró szerelvényeit felújító orosz Metrovagonmas a budapesti projekt vezetőjét – tudatta a cég közleménye. A munkálatokat az orosz cég anyavállalatának egyik vezetője fogja irányítani.

Leváltották a 3-as metró szerelvényeinek felújítását végző orosz Metrovagonmas budapesti vezetőjét, de a döntést a cég nem indokolta. Az M3-as szerelvények felújítását Gyenyisz Silo, a Metrovagonmas anyavállalata, a Transmasholding könnyű- és városi szállító vasúti jármű osztályának vezetője fogja koordinálni.

A Metrovagonmas új budapesti vezetője lesz a felelős a program sikeres kivitelezéséért,

ide értve a szerelvények biztonságát, a problémamentes működést, a menetrend betartását, a karbantartási munkák teljesítését, a szállítási idők betartását és a szerelvények üzembe helyezését.
A tervek szerinte havonta két új szerelvényt helyeznek üzembe, az év végére 21-et a 3-as vonalon. Eddig 13, hivatalosan felújított szerelvény érkezett meg, ebből hétnek van üzemeltetési engedélye. Az utolsó szerelvény leszállítása a szerződésben foglaltak szerint jövő nyárra várható.

A 222 metrókocsi felújítása csaknem 220 millió euróba (körülbelül 67 milliárd forintba) kerül.

Az első szerelvény március 20-án állt forgalomba Budapesten, de már az első napokban problémák léptek fel az ajtók nyitószerkezetében, a BKV június elején a meghibásodások miatt egy időre az összes felújított szerelvényt kivonta a forgalomból. Legutóbb egy hete az ajtó mozgatószerkezetébe került fakocka miatt állt le a metró, ez ügyben Tarlós István főpolgármester feljelentést tett a rendőrségen.

MTI/FüHü

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .