A szakszervezet sztrájkkal fenyeget

0
546
Sene

Aïcha Issadounène 30 éve dolgozott a Carrefour lánc szupermarketjében Saint Denis városában Párizs mellett. Március 17-én  vírusfertőzéssel kórházba került, majd meghalt.

A Carrefour helyi vezetése állandóan kapcsolatban állt vele és támogatta a családot – közölte a kereskedelmi lánc.

A CGT szakszervezet viszont sztrájkkal fenyeget mondván: a szupermarketek dolgozói nap mint nap az életüket teszik kockára! Aïcha már a második olyan CGT tag, aki egy szupermarketben dolgozott és belehalt a korona vírus járványba. Az első halott egy biztonsági őr volt egy másik szupermarketben Párizs mellett.

A szupermarketek dolgozói mellett a házhoz szállítás futárai is panaszkodnak: mi vagyunk a vírus elleni háborúban az ágyútöltelék! Franciaország Olaszország és Spanyolország után a legjobban sújtott ország a koronavírus járványban. Franciaországban teljes karantén van érvényben, de a szupermarketek nyitva tartanak hiszen másképp nem tudják megoldani a lakosság ellátását. A szupermarketek rohamtempóban térnek át az automatikus fizetési rendszerre, hogy egyre kevesebb pénztárosnak kelljen az életét kockáztatnia a korona vírus járvány idején.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .