A MÁV fizetni fog, mint a katonatiszt

0
1322

Dupla kártérítés jár az egy órát meghaladó vonatkésés esetén az Európai Parlament döntése nyomán, két óra után a teljes ár. Megkönnyítik a mozgássérültek és a bringások utazását is.

Az Európai Parlament csütörtökön úgy döntött, hogy a vonatok késése utáni kártérítés összegét jelentősen megemelik.

Az egy óránál hosszabb késések esetén a jegy árának negyedéről felére emelkedik a visszafizetés. Ha a vonat másfél órát késik, akkor a jegy 75 százaléka, két órás késésen túl pedig a teljes jegyár járna kártérítésként.

Kibővítik a biciklik vonatra felvitelének jogát is. A helyi járatokra is kiterjesztik a kerékpárok szállíthatóságát. A mozgássérültek is újabb könnyítésben részesülnek, amelyek teljesítése nem lesz egyszerű a MÁV részéről. A csökkent mozgásképességű emberek számára a nagyobb állomásokon ingyenesen és előzetes kérés nélkül segítségnek kell rendelkezésre állnia – szól a határozat.

A képviselők úgy döntöttek, hogy az eddig felmentést kapó országoknak (így Magyarországnak) legkésőbb egy évvel a megváltoztatott szabályok életbe lépte után alkalmazniuk kell az új előírásokat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .