A liberális ellenzék a közszolgálati televízió bojkottjára szólít fel

0
2616
wikipedia

A TVP, a közszolgálati televízió gyűlölet kampányát teszi felelőssé a liberális lengyel ellenzék Pavel Adamowicz gdanski polgármester meggyilkolásáért.

Egy elmebeteg késelte meg a liberális polgármestert, akit nemrég választottak meg újra a kikötővárosban. Sajnos az ellenzék győzött Gdanskban – közölte akkor a közszolgálati televízió, amely szabályosan gyűlölet kampányt folytat az ellenzékkel szemben.

Amikor eltemették Gdansk polgármesterét, akkor a közszolgálati televízió szándékosan nem mutatta Donald Tuskot, aki jelenleg az Európai Unió elnöke, korábban pedig Lengyelország miniszterelnöke volt. A kormánypártot vaskézzel irányító Jaroslaw Kaczynski attól tart, hogy Donald Tusk hazatér és indul a választásokon. Ezért utasította a közszolgálati televíziót gyűlölet kampányra az ellenzékkel szemben. A TVP főnöke Kaczynski híve: mindenkit kirúgott, aki nem szolgálta a kormánypártot. Ezért most az ellenzék Jacek Kurski lemondását követeli, és tüntetéseket szervez a közszolgálati televízió különböző központjai előtt. A liberális ellenzék arra is felszólította híveit, hogy bojkottálják a közszolgálati televíziót, mely gyűlöletet szít nemcsak a hazai, de az európai liberálisokkal szemben is nem sokkal a tavaszi európai választások előtt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .