A kétfarkúak már a Különös Pártok frakciójára készülnek

0
649

A választási részvétel a szokásosnál magasabb volt Felcsúton, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 11 százaléka pedig egyértelmű siker – mondta jelöltjük. A párt az Európai Parlamentbe készül a vele egyívású más alakulatokkal közös frakcióba.

Nagy ünneplést csaptak a szentendrei eredményváróban vasárnap este – mondta az MKKP felcsúti polgármester-jelöltje. Mészáros László János szerint a szokásos időközi önkormányzati választások 30 százalékához képest regisztrált 40 százalékos részvételt (1509 választóból 615 ment el) egyértelmű sikernek tartja, amiként azt is, hogy a 66 szavazattal 11 százalékot értek el, ami eddigi legjobb eredményük.

De nincs megállás, a párt főpróbának tekinti Felcsútot a jövő évi általános önkormányzati választásra, de főleg előtte a májusi európai parlamenti megméretésre.

Szeretnének bejutni az EP-be,

és a cseh Kalózpárttal meg a német Die Parteijel (A Párttal) együtt megalakítanák a Különös Pártok frakcióját. (Ami ebben a felállásban nem lesz lehetséges, mert legalább 25 fő kell hozzá, és ráadásul a tagállamok minimum egynegyedét kell képviselniük; a britek kilépése után ez változatlanul hét országot feltételez.)

Főpróba volt abban az értelemben is, hogy

tesztelhették politikai stílusuk fogadtatását egy emblematikus fideszes helyen

– mondta az alulmaradt jelölt. Szerinte egyértelműen kedvező volt a pozitív és cselekvésre ösztönző kampány, a Fidesz lényegében nem-kampányával szemben. A legnagyobb kormánypárt voltaképpen semmilyen mozgósítást se csinált a plakátokon és a szórólapokon kívül.

Mészáros László János is arról számolt be, amiről vasárnapi riportunkban írtunk: általános a félelem légköre a községben, ahol utcai kamera van, ott a helyiek senkivel se állnak szóba, idegennel másutt se nagyon. De még így is rengeteg szimpatizánsuk volt, persze legtöbbjük csak egy-egy mozdulattal vagy pillantással merte jelezni ezt – mondta a MKKP-s botcsinálta politikus, aki mérnöki munkáját hagyta ott időlegesen, és jelentkezett be Felcsútra jelöltként.

A párt számára nem ért véget a politika, Mészáros László János számára viszont igen. Visszatér a szürke hétköznapokba.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .