A Huawei visszavág Trumpnak: saját operációs rendszert jelentett be

0
88

Saját, nyílt forráskódú operációs rendszert jelentett be a Huawei. A HarmonyOS nem csak az amerikai korlátozó intézkedést akarja kivédeni, hanem bármilyen eszközön használhatóvá teszi a rendszert.

A Huawei Technologies éves fejlesztői konferenciáján péntek reggel jelentette be régóta ígért saját operációs rendszerének debütálását. Richard Yu, a vállalat fogyasztói üzletágának ügyvezetője elmondta: a vállalat által fejlesztett HarmonyOS (kínai nevén Hongmeng)

a világ első, különböző eszközökön rugalmasan alkalmazható mikrokernel alapú operációs rendszere.

A kínai óriásvállalat azt követően gyorsította fel saját operációs rendszerének fejlesztését, hogy májusban az amerikai kereskedelmi minisztérium feketelistára tette a vállalatot és 68 leányvállalatát. Ezzel magának a cégnek a jövője is kétségessé vált amiatt, hogy az általuk használt Android nélkül működésképtelenné váltak volna a Huawei eszközei.

Ez szűnhet meg most a saját OS-szel. Sőt, mivel a HarmonyOS nyílt forráskódú, a telefon-, tablet- satöbbi gyártók a most használt operációs rendszerek helyett is beépíthetik készülékeikbe.

A rendszer grafikus és szöveges bemutatása itt tekinthető meg. A Huawei nem akar szakítani az Androiddal, de ha az amerikai korlátozások miatt ez elé akadály gördülne, azonnal lépni tudnak az új rendszer segítségével.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..