A cukor okozhatja az Alzheimer kórt?

0
1719
Flickr

Minden harmadik percben megbetegszik valaki Franciaországban a harmadik típusú cukorbetegségben – közli Garance Langlois doktor, aki szerint a túlzott cukor fogyasztás okozhatja az Alzheimer kórt. Teljesen egészséges emberek veszítik el a memóriájukat a harmadik típusú diabétesz miatt.

A Rhode Island-i Brown egyetem kutatói felfedezték, hogy nemcsak a hasnyálmirigy , de az agy is termelhet inzulint!

Szerintük az Alzheimer kór úgy alakulhat ki az agyban, hogy inzulin hiány keletkezik. Ennek következtében a glukóz nem cirkulál megfelelően az agy sejtjeiben. Egy idő után glukóz hiány alakul ki, és ez fokozatosan megbéníthatja az memóriával kapcsolatos agyterület működését!

Ez persze még csak egy elmélet, melyet több kutatási eredménnyel kell igazolni. De hogyha igaz, akkor kiderülhet, hogy nemcsak az öregedés, de az inzulin hiánya is előidézhet Alzheimer kórt!

Mindebből az is következik, hogy jobb mellőzni mindenkinek a cukrot, akin az Alzheimer kór tünetei mutatkoznak. Az amerikai kutatók ugyanis kimutatták: minél nagyobb az inzulin hiánya az agyban, annál erősebben halad előre az Alzheimer kór!

Az orvostudomány egyelőre tehetetlen az Alzheimer kórral szemben. A francia kormányzat be is fejezte az Alzheimer programot, mert a kutatók nem tudtak gyógyszert találni a betegségre, melynek még pontos okát sem tudják. Lehet, hogy az amerikai kutatók találtak rá a helyes útra, de elképzeléseiket eddig nem sikerült megfelelő számú kísérleti eredménnyel igazolni. Így a harmadik típusú cukorbetegség egyelőre csak feltételezés, de lehet, hogy a jövőben az Alzheimer kór elleni küzdelemben ennek lesz döntő szerepe.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .