A belügyminiszter lemondását követelik Németországban

1
7518
Forrás: Wikimedia Commons

Több mint száz bevándorló szervezet nyílt levélben szólítja fel távozásra Horst Seehofer belügyminisztert. Tartsa tiszteletben Németország értékrendjét, vagy ha erre nem képes, akkor adja át a helyet olyannak, aki ezt megteszi. Így fogalmaz az új németek szervezeteinek nyílt levele.

Németországban új németnek nevezik azokat, akik bevándorló családban születtek. A nyílt levél szerint sokan közülük nem érzik magukat biztonságban, mert bőrszínűk vagy vallási öltözékük miatt neonáci akciók célpontjai lehetnek, ezért követelik a belügyminisztertől, hogy védje meg őket.

Horst Seehofer kezdetben úgy nyilatkozott, hogy maga is tüntetett volna Chemnitzben, ahol a szélsőjobboldal biztatására ezrek vonultak az utcára egy migráns gyilkosság miatt. Az előzmény: két migráns leszúrt egy helybeli lakost. A tiltakozó megmozdulások során neonáci rohamcsapatok is felbukkantak, akik muzulmánokat inzultáltak, illetve megtámadtak egy zsidó vendéglőt.

A neonácik hitleri karlendítéssel üdvözölték egymást.

A belső elhárítás főnöke kétértelműen nyilatkozott az eseményekről. Hans-Georg Maassen szerint a videókat manipulálták. Ezt Merkel kancellár határozottan elutasította és a Bundestagban határozott szavakkal ítélte el a neonáci akciókat. A német kormánypártok vezetői kedden találkoznak, hogy döntsenek az Alkotmányvédelmi Hivatal főnökének sorsáról.

Szombaton ülést tartott a bajor CSU vezérkara, hogy megvitassa a választási stratégiát. Októberben választásokat tartanak a tízmilliós Bajorországban, ahol időtlen idők óta a CSU kormányoz. Most viszont megszoríthatja őket az Alternative für Deutschland szélsőjobboldali ellenzéki párt, amely a migráns ügyekben a teljes elutasítás alapján áll. Seehofer belügyminiszter, a CSU vezére, eddig megpróbálta szélsőséges retorikával ellensúlyozni az Alternative für Deutschland előretörését. Most azonban váltott: szombaton már mérsékelten fogalmazott a migránsok ügyében. Ami pedig az Alkotmányvédelmi Hivatal főnökét illeti, aki a belügyminiszter beosztottja, Seehofer úgy nyilatkozott, hogy a véleménye megegyezik a kancellárasszonyéval.

Angela Merkel folyamatosan egyensúlyoz a CSU és a szociáldemokraták között.

Most a szociáldemokraták is követelték az Alkotmányvédelmi Hivatal főnökének menesztését. Kedden kiderül, hogy milyen kompromisszumot kötöttek a kormánypártok Berlinben, ahol a migráns politika meghatározó fontosságúvá vált háttérbe szorítva sok fontos gazdasági és társadalmi problémát Németországban.

1 hozzászólás

  1. Távoznia kell mert beleköp a liberális levesbe.De elhihetitek hogy nem fog lemondani,ha meg meg is tenné akkor meg Merkel bukni fog mert őt magával húzza.Ez kell az agymosott németeknek,szenvedés.De meg is érdemlik majd ami rájuk fog várni.Nem kell ide sokidő sírni ríni fognak.De látják már ők is hogy átbaszták őket Merkelék.Nem fog ez sokig menni amit ez a liberális társadalom müvel.Bukni fog ez az egész és a szavazóikkal együtt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .