Óriási üzlet a Párduc tank, melyet Zalaegerszegen is gyártanak majd

0
175
Rheinmetall

A német Rheinmetall és az olasz Leonardo kedden együttműködési megállapodást írt alá közös vállalat alapításáról, mely tankokat gyárt majd a többi között Zalaegerszegen is.

A német és az olasz cég 50-50%-ban részesedik a vállalkozásban. A tervek szerint a Párduc tankok különböző változatait Németországban és Magyarországon gyártják míg a végső összeszerelés Olaszországban lesz La Spezia városában. Armin Papperger, a Rheinmetall főnöke szerint 23-24 milliárd eurós megrendelésre számítanak. Az ok: az ukrajnai háború, ahol a drónok villámgyorsan pusztítják el a harckocsikat.

A Rheinmetall főnökét megpróbálta meggyilkolni az orosz titkosszolgálat

Az amerikai és a német kémelhárítás közösen akadályozta meg, hogy a Rheinmetall főnökét megöljék az orosz hírszerzés erre szakosodott hivatásos gyilkosai. Moszkvában állítólag Putyin elnök személyesen adott erre parancsot, mert rendkívüli mértékben zavarja őt, hogy a Rheinmetall tankjai és lőszerei  milyen intenzív szerepet játszanak az ukrajnai frontokon. Még jobban zavarja Putyint, hogy a Rheinmetall tankjait immár Ukrajnában is összeszerelhetik.

A NATO brüsszeli központjában nagyon is komolyan veszik az orosz gyilkossági és szabotázs kísérleteket:

„Nagyon is hiszek abban, hogy az oroszok szabotázs akciókat hajtanak végre Nyugaton, melyek olykor emberek életébe is kerülhetnek. Mindennek stratégiai következményei is vannak”

– hangsúlyozta egy magasrangú NATO tisztviselő, aki a CNN tudósítójának nyilatkozott. Washingtonban a Nemzetbiztonsági Tanács nem nyilatkozott a konkrét ügyről, de szóvivője hangsúlyozta:

”Az USA intenzíven együttműködik NATO szövetségeseivel ezen a téren is. Tisztában vagyunk azzal, hogy az oroszok szabotázs akciókat szerveznek Nyugaton, de ez nem tart vissza minket attól, hogy támogassuk Ukrajnát.”

Biden amerikai elnök a tervek szerint a múlt héten Rammsteinben találkozott volna európai vezetőkkel, hogy megvitassa velük az ukrajnai háborút, de ezt elhalasztották a floridai hurrikán miatt. Berlinben ezen a héten szűkebbkörű csúcsot rendeznek az ukrajnai háborúról: ezen az amerikaikon és a németeken kívül a britek és a franciák vesznek részt. A francia hadügyminiszter jelezte: bár Párizs 3 milliárd eurós katonai támogatást ígért idén Ukrajnának, de ennél csak kevesebbet tud adni költségvetési problémák miatt. “Valamivel több mint 2 milliárd eurós támogatást tudunk idén nyújtani Ukrajnának” – jelentette ki a védelmi miniszter Párizsban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .