Szijjártó a piromániás tűzoltó

0
117
Raport.ba

“Magyarország a Boszniai Szerb Köztársaság barátja. Ma a veszélyek korában különösen nagy szükség van olyan erős patrióta vezetőkre mint Milorad Dodik!” – rikoltotta szerbül a helyi elnök kampányzáró nagygyűlésén Orbán Viktor első janicsárja. Aki megfeledkezett a szrebrenicai népirtásról, és a szerb hadsereg más rémes tetteiről Boszniában.

A szerb neonáci közönség felállva tapsolt a magyar külügyminiszternek, aki különben jelenleg béke szólamokkal házal az egész világon. Valahogy a balkáni lőporos hordó kellős közepén nem jutott eszébe a béke pedig az első világháború Szarajevóban kezdődött el méghozzá azzal, hogy egy szerb terrorista meggyilkolta a Habsburg birodalom trónörökösét, Ferenc Ferdinándot. Teleki Pál magyar miniszterelnök azután lett öngyilkos , hogy Magyarország megtámadta Jugoszláviát. Mindez feledve, Orbán Viktor, Putyin és Vidics szerb elnök nagy barátja elszántan támogatja a Boszniai Szerb Köztársaságot, a Nyugat ellenfelét. Miért?

Nincs B terv Trumppal kapcsolatban

Orbán Viktor abban bízik, hogy Trump győz, és ezzel a diplomáciai problémáinak jelentős része megoldódik. Egyrészt Washington nem próbálja meg őt levenni a sakktábláról, másrészt pedig Trump mindenki feje fölött megállapodhat Putyinnal. Az orosz diktátor, a balkáni neonáci mozgalmak nagy patrónusa, megkérheti a megállapodás árát Trumptól és nemcsak Ukrajnában. Trump békét akar kötni Európában Oroszországgal, mert cserébe azt kívánja tőle: hagyja magára Iránt! Netanjahu izraeli miniszterelnök azért nyomul előre elszántan, mert Orbánhoz hasonlóan szintén Trump győzelmében bízik. Miért? Mert arra akarja rávenni az Egyesült Államokat: támadják meg együtt Iránt! A vallási vezetők által irányított Irán igencsak tart ettől, de bízik szövetségeseiben: Oroszországban és Kínában. Ha Trump győz a választásokon, akkor alkut köthet Moszkvával és Pekinggel: hagyják magára Iránt! Kamala Harris nyíltan megmondta Netanjahunak: fejezze be a háborút! Az iráni rakétatámadás idején a demokraták elnökjelöltje felolvasott egy nyilatkozatot, mely szerint

“az USA garantálja Izrael biztonságát és támogatja védekezését!”

Sem a Libanon elleni háborút sem pedig a nyílt szembenállást Iránnal nem támogatja a demokrata adminisztráció. Orbán mint Trump, Putyin és Netanjahu szövetségese a háború pártján áll , de közben elszántan szónokol a békéről. Csakhogy épp a miniszterelnök figyelmeztette a világot korábban:

”ne arra figyeljenek, amit mondok hanem arra, amit csinálok.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .