Orbán: “megjelent az agresszív törpe mint új embertípus “

0
1114
Facebook

A magyar miniszterelnök nyilván belenézett a tükörbe, és ekkor döbbent rá arra, amit Tusnádfürdőn hangsúlyozott. kivételesen  pedig ebben nagyon igaza volt.

”A nagyság titka az, hogy képes legyél egy nálad nagyobb dolgot szolgálni, ez pedig az isten, család, haza. Ha ehelyett önmagad nagyszerűségére összpontosítasz, akkor az nem nagyság hanem nagyképűség lesz”

– ez akár Orbán Viktor önvallomása is lehetne, ha a magyar miniszterelnök már nem kötelezte volna el magát már fiatal korában a titkosszolgálat mellett. Ott nem személyiségfejlesztés van hanem parancsteljesítés.

Orbán orosz barátja, Vlagyimir Putyin tudna erről mesélni, ha egy pillanatra is megengedhetné magának az őszinteség luxusát. Orbán persze tisztában van vele, hogy Moszkva a múlt, a jelen és a jövő Washington. Ezért mondta azt Tusnádfürdőn, hogy Trump ante portas. Orbán azért lelkesedik érte, mert az ex elnök nem akarja őt levenni a sakktábláról mint a demokrata  adminisztráció, amely, ha kap még négy évet, akkor minden valószínűség szerint megpróbál véget vetni Orbán politikai pályafutásának. Miért?

Nem a nemzeti együttműködés rendszere zavarja Washingtont, sőt az még jól is jön, mert ország világ előtt igazolja: a nemzeti szuverenista politika tökéletes zsákutca egy globalizált világban. A demokrata adminisztrációt Orbán Viktor orosz és Kínabarát diplomáciája zavarja hiszen az USA már 2021-ben stratégiai ellenfélnek nyilvánította ezt a két nagyhatalmat. Orbán mégis vígan parolázott Putyinnal Moszkvában, fogadta Budapesten Hszi Csin-ping elnököt, akivel azután újra találkozott Pekingben. Orbán peche az, hogy a nagy orosz és Kína barátság Donald Trumpot is zavarja. Vagyis a magyar miniszterelnöknek nincsen igazi támogatója  sem Washingtonban sem Brüsszelben.

Búcsú a magyar – lengyel barátságtól

Álságosnak és szemforgatónak nevezte a magyar miniszterelnök Lengyelország diplomáciáját holott az kristálytiszta: Varsó nagyhatalom kíván lenni a régióban az USA támogatásával. Erről a magyar miniszterelnök így beszélt Tusnádfürdőn:

”valójában régi lengyel terv az, hogy őket tegyék meg Amerika első számú európai támaszpontjává.”

Orbán arra utal, hogy Trump elnöki európai körútját épp Varsóban kezdte meg de hát régebben Orbán Viktor első útja is oda vezetett megválasztása után.

“Lengyelország feladta a visegrádi együttműködést, minket kiiktatnak”

– vázolta fel a helyzetet Orbán, de arra nemigen tért ki, hogy mindez az ukrajnai háború miatt van: miközben Varsó teljes mértékben támogatja Zelenszkij elnököt, a magyar miniszterelnök Putyin trójai falovának szerepét játssza az Európai Unióban és a NATO – ban.

“A lengyel kísérlet el fog bukni, vissza kell térniük a visegrádi együttműködéshez, várjuk őket“

– mondta Orbán Viktor, aki valószínűleg a vágyait fogalmazta meg, mert Varsó az Európai Unióban és a NATO-ban akar egyre fontosabb szerepet játszani nem pedig azzal a magyar kormánnyal paktálni, amely szemben áll Washingtonnal és Brüsszellel.

Orbán Macron mellett?

A magyar kormány a versenyképességet tette a soros elnökség jelszavává, ez pedig a francia elnök programja, mert Macron független és versenyképes Európát akar. Kis problémát jelent a francia elnöknek, hogy ezt a programot sem a saját népének többsége sem pedig európai szövetségesei nem támogatják. Orbán is csak szavakban áll mellette hiszen beleíratta a magyar alkotmányba: semmiféle közös uniós hitelfelvételt nem támogatunk! Márpedig Macron programjának a lényege épp ez: a közös hitelfelvételből finanszírozott gazdaság fejlesztés. Orbán itt is zsákutcába futott hiszen semmilyen ésszerű programot sem tudott hívei elé tárni Tusnádfürdőn!

“Elveszítik erejüket az ideológiák, marad a pőre valóság”

– hangsúlyozta Orbán Viktor, aki nyilván nem arra gondolt, hogy Magyarország az Európai Unió legszegényebb és legkorruptabb tagállamává vált a nemzeti együttműködés rendszerének tizennegyedik évében. Mi tehát a pőre valóság? A király meztelen…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .