Rudolf Nurejev Nemzetközi Balettverseny

0
1580
szinhaz.org

Rudolf Nurejev Nemzetközi Balettverseny díjait Budapeseten, a Vígszínházban megrendezett gálaesten – közölték a szervezők az MTI-vel.

A március 31. és április 5. között, az Eurotánc Alapítvány szervezésében, a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) együttműködésével megrendezett Rudolf Nurejev Nemzetközi Balettverseny és Fesztivál gálaestjén a meghívott nemzetközi sztárvendégek mellett felléptek a verseny győztesei is.

A rendezvényre 14 országból 48 versenyző jelentkezett, a Magyar Táncművészeti Egyetemről tíz fiatal nevezett.

A Nurejev Grand Prix-t az idei versenyen nem adták ki.

A férfiak mezőnyében az első díjat Juja  Omaki   (Japán), a második díjat megosztva Li Szong Jung (Dél-Korea) és Kim Dzsong Vu  (Dél-Korea) nyerte el. A harmadik díjat Topolánszky Vince, az MTE VII. évfolyamos hallgatója, Macher Szilárd tanítványa vehette át.

A nők mezőnyében az első díjat  Aszami Nakasima (Japán) kapta, a második díjat megosztva Galina Garmash (Oroszország) és Nika Afonina (Ukrajna), a harmadik díjat Nacuki Katajama (Japán) nyerte el.

A nemzetközi zsűri Vladimir Malakhov táncművész, koreográfus vezetésével további díjakat is kiadott. A legjobb partner díját Jevgenyij  Basaljuk (Oroszország) kapta. A legjobb kortárs koreográfia díját Emanuele Co’ (Olaszország), az MTE IX. évfolyamos hallgatója, Szakály György tanítványa kapta saját szólójáért, és neki ítélték A legjobb ifjúsági versenyző címet is a férfiak között. Ugyanezt az elismerést kapta a női versenyben Nagy Gvendolin, az MTE V. évfolyamos hallgatója, Molnár Márta osztályából.

FH/MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .