40 ezer halottja lehet a járványnak Magyarországon

0
1443
Facebook

Naponta 500-nál is többen halhatnak meg a korona vírusa járvány harmadik hullámának csúcspontján.

A Bill és Melinda Gates alapítvány egyik, a washingtoni egyetemen működő  intézete járványok modellezésével foglalkozik. A mostani magyarországi harmadik hullámmal kapcsolatban drámai előrejelzéssel szolgálnak. Szerintük március végén – április elején tetőzik majd a harmadik hullám. A halottak száma akkor naponta meghaladhatja az 500-at is!

Az első félév végén amikor végülis lecseng a járvány harmadik hulláma, akkor már 40 ezerre emelkedhet a halálos áldozatok száma!

Mindez persze csak előrejelzés, amely nem veszi figyelembe az oltási kampány eredményeit. Magyarország ebben a tekintetben jól áll, de a szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy az oltás nem hat azonnal. Idősebb korban akár két vagy három hétbe is beletelhet ameddig a szervezet kitermeli a szükséges ellenanyagot a Covid-19 vírus mutánsaival szemben.

Magyarország a halálozási arányt tekintve már utolérte sőt elhagyta az Egyesült Államokat, melyet különösen súlyosan sújtott a korona vírus járvány. Az USA-ban a halottak száma meghaladta a félmilliót.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .