18 év után kezdődhet a neonáci robbantó pere

0
277

Nejlon zacskóban elrejtett TNT robbant Düsseldorfban egy olyan iskola közelében, ahol az egykori Szovjetunióból érkezett zsidók és németek nyelvtanfolyamon vettek részt.

A robbanás több embert súlyosan megsebesített, egy Ukrajnából érkezett terhes asszony elveszítette magzatát és az egyik lábát is. A rendőrség nagy erőkkel nyomozott, de nem találta meg a tettest.

Kihallgattak egy neonáci aktivistát, egy bizonyos Ralf S.-t, de nem volt ellene bizonyíték, így elengedték. Aztán Ralf S. egy másik ügyben börtönbe került, és cellatársának eldicsekedett, hogy ő robbantott Düsseldorfban, de nem kapták el.

A cellatárs feljelentette rabtársát, akit szabadulása után figyelni kezdett a rendőrség.

Négy nagy esemény volt az életemben – dicsekedett valakinek a telefonba Ralf S. Három gyermekem született és én robbantottam Düsseldorfban. Ezek után letartóztatták és 18 év után sor kerülhetett a perére.

Az újságok szerint a rendőrség annak idején nem tett meg mindent a neonáci robbantó leleplezése érdekében. Akkoriban voltak ugyanis neonáci szimpatizánsok a rendőrség soraiban is, akik fedezhették a merénylőt. Akiről különben kiderült: nem elvi okból követte el a merényletet. Összeveszett a szomszédaival, akik Európa keleti feléről érkeztek. Ezek után bosszút esküdött a „Keletről érkezettek ellen”.

Így került robbanóanyag az elé az iskola elé, ahol a Szovjetunióból érkezett bevándorlók németül tanultak.

A bombamerénylet is hozzájárult ahhoz, hogy betiltsák a neonáci NPD pártot, mely több helyi parlamentben is jelen volt Németországban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .