Kezdőlap Címkék Ralf s.

Címke: ralf s.

18 év után kezdődhet a neonáci robbantó pere

0

Nejlon zacskóban elrejtett TNT robbant Düsseldorfban egy olyan iskola közelében, ahol az egykori Szovjetunióból érkezett zsidók és németek nyelvtanfolyamon vettek részt.

A robbanás több embert súlyosan megsebesített, egy Ukrajnából érkezett terhes asszony elveszítette magzatát és az egyik lábát is. A rendőrség nagy erőkkel nyomozott, de nem találta meg a tettest.

Kihallgattak egy neonáci aktivistát, egy bizonyos Ralf S.-t, de nem volt ellene bizonyíték, így elengedték. Aztán Ralf S. egy másik ügyben börtönbe került, és cellatársának eldicsekedett, hogy ő robbantott Düsseldorfban, de nem kapták el.

A cellatárs feljelentette rabtársát, akit szabadulása után figyelni kezdett a rendőrség.

Négy nagy esemény volt az életemben – dicsekedett valakinek a telefonba Ralf S. Három gyermekem született és én robbantottam Düsseldorfban. Ezek után letartóztatták és 18 év után sor kerülhetett a perére.

Az újságok szerint a rendőrség annak idején nem tett meg mindent a neonáci robbantó leleplezése érdekében. Akkoriban voltak ugyanis neonáci szimpatizánsok a rendőrség soraiban is, akik fedezhették a merénylőt. Akiről különben kiderült: nem elvi okból követte el a merényletet. Összeveszett a szomszédaival, akik Európa keleti feléről érkeztek. Ezek után bosszút esküdött a „Keletről érkezettek ellen”.

Így került robbanóanyag az elé az iskola elé, ahol a Szovjetunióból érkezett bevándorlók németül tanultak.

A bombamerénylet is hozzájárult ahhoz, hogy betiltsák a neonáci NPD pártot, mely több helyi parlamentben is jelen volt Németországban.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK