120 perc – 2018. január 19. 8:00

0
497

Ma lesz a diáktüntetés
Délután 4 órára a Parlament elé várják az oktatás helyzete miatt tiltakozni akaró diákokat, délelőttre pedig fórumokat szerveztek azoknak, akik csatlakoznak a Ne menj suliba! felhíváshoz. A szervezők arra kérték az akcióban résztvevőket, hogy fényképezzék le magukat, és töltsetek fel a fotókat #január19 hahstaggel, és írják le, milyen oktatási rendszert szeretnének Magyarországon. Az iskola helyetti délelőtti nyilvános fórumok eseményoldalát a Facebookon lehet megtalálni.

Soron kívül vizsgálja az ügyészség az Elios-ügy iratait
Megérkeztek az iratok, soron kívül vizsgálja az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) jelentését a Pest Megyei Főügyészség. A döntés rajtuk áll, hogy elrendelik-e a nyomozást az Elios Zrt.-t érintő közbeszerzések ügyében. (RTL Klub)

Megvádolták a 13 gyereküket fogva tartó kaliforniai házaspárt
Kínzással vádolják azt a házaspárt, aki évekig tartotta fogságban, illetve éheztette és bántalmazta 13 saját gyerekét – közölték a helyi hatóságok. A sajtótájékoztatón a kerületi ügyész arról beszélt, hogy David Turpin és felesége, Louise Turpin horrorisztikus módon bánt a gyerekekkel: ütötte és fojtogatta őket, miközben a szükséges orvosi ellátást és táplálékot megtagadta tőlük. A pár ártatlannak vallja magát. (Guardian)

Első gyerekével várandós Új-Zéland miniszterelnöke
Az ország első női kormányfője, Jacinta Ardern a Twitteren jelentette be hogy terhes, a baba júniusban születik, és párja, Clarke Gayford marad otthon vele. A szülés utáni hat hétben Winston Peters miniszterelnök-helyettes lesz az ügyvezető kormányfő. Kiderült, hogy Ardern már tudott a várandósságáról, amikor a szeptemberi választásokat követően a kormánykoalícióról tárgyalt. (MTI)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .