10 ezer dollár fölött a bitcoin

  0
  1112
  Flickr

  Utoljára február 24-én volt ilyen magas az árfolyam – jegyzi meg a Bloomberg arra utalva , hogy a kripto pénz is megszenvedte a korona vírus válságot. Az árfolyam emelkedésnek természetesen az is oka lehet, hogy közelgett a fatális dátum: május 12-én megfelezik a bitcoint, hogy így védekezzenek az infláció ellen.

  „A bitcoin kereskedést a megérzések motiválják”- nyilatkozta a Bloombergnek Jehan Chu. A Kenetic Capital menedzser partnere elmondta, hogy a felezésnek kijózanító hatása van.

  Március közepe óta a kripto pénz értéke megduplázódott – követve a tőzsdei trendet.

  Március óta a bika uralkodik

  Több mint harminc éve nem volt olyan jó hónapja a tőzsdének New Yorkban mint amikor a koronavírus járvány miatt mélybe zuhant árfolyamok felkapaszkodtak. „Mindenütt a bika volt az úr – beleértve a bitcoint is”- mondta a Bloombergnek Vijjay Ayyar szingapúri bróker. Arra célzott, hogy a Federal Reserve Board és a többi jegybank oly mértékben öntötte a pénzt a piacokra, hogy „a befektetők azt érezhették: semmiképp sem hagyják magukra a gazdaságokat!”

  A bitcoin ért már 20 ezer dollárt is

  A kripto pénz közismerten ingatag: 2017-ben látványosan túllépte a 20 ezer dollárt, majd a mélységes mélybe zuhant. Épp ezért olyan világszerte ismert tőzsde guruk mint Warren Buffett vagy Nouriel Roubini igencsak szkeptikusak a bitcoinnal szemben. Részben miattuk van, hogy még mindig csak periferikus szerep jut a kripto pénznek a befektetésekben. Tavaly csak 451 millió dolláros volt a forgalom míg az előző évben 1,9 milliárd dollár.

  Mi várható?

  „A bitcoin felezése után a befektetők valószínűleg be akarják söpörni a profitot” – nyilatkozta Lennard Neo a Bloombergnek. Ez árfolyam csökkenést valószínűsít. „2020 végére illetve 2021-re viszont jelentős árfolyam növekedést várunk” – mondta a Stack vezető elemzője a New York-i portálnak.

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .