Vészmentés súlyos sérüléssel Ferihegyen

0
1145

Felfújható csúszdákon mentették ki az utasokat péntek reggel egy gépről Ferihegyen. A mentés közben egy utas súlyosan megsérült, állapota válságos.

Indulásra készült egy repülőgép a ferihegyi reptéren, amikor az azt vontató járműből füst szállt fel, amely bekerült a gép hajtóművein át az utastérbe – írta az mno.hu.

A fedélzeten pánik tört ki, ezután kezdődött el a vészmentés, amely az ajtókhoz illesztett felfújható csúszdákon keresztül zajlott. Ennek során egy utas

kiesett a csúszdából és súlyos fejsérülést szenvedett, állapota válságos.

A szerencsétlenül járt gép a Smart Wings légitársaságé, bár az utasok eredetileg az El Al izraeli légitársaság – pontosabban annak partnere, az Izair – péntek reggeli, Tel Avivba tartó járatán utaztak volna. A gép meghibásodott és a Smart Wings adott cseregépet. Az El Al szerződött földi kiszolgálója a Malév Ground Handling (amely az mno.hu szerint ismert elavult gépparkjáról az évek óta elhalasztott reorganizáció miatt), így a Smart Wings gépét is ez a társaság mozgatta (és nem az ő szerződött partnere, a török Celebi).

A Travel Service az MTI-nek megerősítette, hogy füst miatt alakult ki pánik a repülőn, és az egyik utas menekülés közben megsérült. Farkas Attila ügyvezető igazgató elmondta: az egyik vontató jármű – egyelőre nem tudják, miért – elkezdett intenzíven füstölni a repülőtéren. A füst a hajtóműveken keresztül beszivárgott a cég egyik repülőgépének utasterébe. Pánik alakult ki, ezért a személyzet úgy döntött, hogy kimenekítik az utasokat. (A SmartWings a cseh Travel Service légitársaságé, amely márkanév alatt menetrendszerinti járatokat üzemeltetnek.)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .