Új pláza épül Budapesten

0
102

Évek óta nem épült pláza Budapesten, jövőre Óbudán húznak fel egy három szintes központot. Ehhez felmentést kaptak a plázastop alól.

A plázastop alóli felmentés nyomán épülhet új bevásárlóközpont a fővárosban. Óbudán, a Szentendrei és Bogdáni út kereszteződésében lesz az eddig az Árkád nevű plázákat üzemeltető német ECE következő egysége – tudatta a cég.

A három szintes, 52 ezer négyzetméter bérbe adható területen 170 üzletnek helyet adó plázát a tervek szerint 2021 végén nyitják meg. A beruházás költsége 200 millió euró (hozzávetőleg 63 milliárd forint) – mondta el Christoph Augustin, az ECE Projektmanagement Budapest Kft. ügyvezetője. Ez az összeg egyébként harmada annak, amennyit eddig összesen beruházott Magyarországon öt meglévő plázájával a cég. Az 52 ezer négyzetméteres alapterület pedig azt jelenti, hogy a tervezett pláza valamivel nagyobb lesz a 49 ezer négyzetméteres Westendnél. (Jelenleg a legnagyobb magyarországi pláza az Arena, a maga 66 ezer négyzetméteres alapterületével.)

Az üzletközpont még 2013-ban felmentést kapott a plázastop alól, más engedélyekkel együtt ezt is frissíteni kell. A tervek szerint az idei engedélyeztetések után

2019-ben megkezdődhet az építkezés, amit 2021-ben fejeznek be.

A bevásárlóközpontban három szinten kapnak helyet üzletek, éttermek, kialakítanak 1800 parkolóhelyet, lesz 4D technológiával működő mozi és tetőkert is.

Kapcsolódó cikkek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..