Tulajdonosi kivásárlás a Gránit Bankban

0
1293

A Gránit Bank negyedét eddig is birtokló elnök-vezérigazgató vette meg az állam 36,5 százalékos részesedését az egyik legkisebb magyar pénzintézetben. A 4,5 milliárdos vételár éppen fedezi a korábban beletett állami tőkét.

Az állam értékesítette teljes tulajdonrészét a Gránit Bank Zrt.-ben, az erről szóló megállapodást pénteken írták alá a bank elnök-vezérigazgatójával, Hegedűs Évával – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

A vevő az E.P.M. Kft, amely a bank elnök-vezérigazgatójának társasága. A cég 24,7 százalékban eddig is tulajdonosa volt a Gránitnak.

 

Forrás: Gránit Bank

Az állam júliusban írt ki nyílt tendert a teljes, 36,5 százalékos állami részvénycsomag értékesítésére, az eljárás kétfordulós volt, azon minden külföldi és belföldi szereplő indulhatott.

A részvénycsomag nyertese által ajánlott ár 4,5 milliárd forint.

Az állam eddig mintegy 4,3 milliárdot tett bele a Gránitba, s első lépésben 4,9 százaléka lett a kicsi pénzintézetben – olvasható a Portfolio mai ismertetésében.

A fiókhálózat nélküli Gránit Bank alapítója Demján Sándor volt, aki éppen Hegedűs Éva cégének adta el részét két évvel ezelőtt. Tőkeemelés után csökkent az eddigi hányadra az állam része.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .