Találkozó után érkezett a pénz

0
808
Robert Mueller Forrás: Wikimedia Commons

„Miről tárgyalt Trump ügyvédje Putyin kedvenc oligarchájával?” – ezt a kérdést feszegeti a New York Times, amely megírta, hogy Michael Cohen a Trump-toronyban tárgyalt Viktor Vekszelberggel méghozzá nem sokkal azelőtt, hogy Donald Trumpot beiktatták az Egyesült Államok elnökévé.

 

Robert Mueller különleges ügyész vizsgálja Trump orosz kapcsolatait, s ennek eredményeképp feketelistára tették Viktor Vekszelberget és néhány más Putyin-közeli oligarchát. Ez a többi között azt is jelenti, hogy befagyasztották az Egyesült Államokban  vagyonukat. Persze mindent meg lehet kerülni, ezt is: Vekszelberg amerikai vagyonát nem ő, hanem az unokatestvére, Andrew Intrater kezeli, aki történetesen amerikai állampolgár. Egyébként ú is részt vett Cohen és Vekszelberg tárgyalásán a Trump-toronyban.

A New York Times érdeklődött az érintetteknél is, de egyikük sem égett a vágytól, hogy nyilatkozzon a találkozóról, melyet most vizsgál Robert Mueller különleges ügyész.

Arra a kellemetlen kérdésre is választ keres, hogy miért adott Vekszelberg cége 300 ezer dollárt a republikánus párt vezetésének a választási kampány idején.

De még csak nem ez a legkínosabb kérdés, hanem az, hogy a Vekszelberg amerikai unokatestvérének az irányítása alatt álló Columbus Nova cég, vajon miért szerződtette Trump ügyvédjét egymillió dollárért nem sokkal azután, hogy találkozott Vekszelberggel, Putyin egyik kedvenc oligarchájával.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .