Szigetvári: Miből vadászik helikopterrel Semjén Zsolt?

0
1209

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint a rénszarvasok levadászása egyenesen méltatlan a mindenkori magyar miniszterelnök-helyetteshez. Felszólította Semjén Zsoltot, hogy számoljon el az “urizálásra” költött pénzzel, és bejelentette, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a KDNP elnöke ellen. 

Pénteken írta meg a Magyar Nemzet, hogy Semjén Zsolt évek óta Svédországba jár vadászni, és a néhány napos utak több millió forintba kerülnek. Tavaly még helikoptert is béreltek a rénszarvasvadászathoz Semjénék.

“Ebben a luxuséletvitelben minden benne van, amit a fideszes újgazdag, adófizetői pénzen meggazdagodott, korrupt oligarcha tempóban megismerhetett az ország”

– írja közleményében Szigetvári.

A Magyar Nemzet szerint az egyórás helikopteres túra 25 ezer koronába került, vagyis több mint 750 ezer forintba. Összehasonlításképpen megjegyzik, hogy a Rogánékat 2016-ban Szabó Zsófi esküvőjére szállító helikoptert már 250 ezer forintos óránkénti díjért ki lehet bérelni.

A lap szerint a tavalyi volt Semjén legdrágább svédországi vadászata a 2012 óta tartó túrák közül. A néhány napos utak alkalmanként 4-5 millió forintnak megfelelő koronába kerültek, az extra kérések, például a helikopterezés pedig még növelik is az árat.

A Magyar Nemzet a birtokukba került fényképek és dokumentumok alapján írt a vadászatért rajongó miniszterelnök-helyettes svédországi útjairól. Az is kiderült, hogy Semjént rendre elkísérte a Földművelésügyi Minisztérium egyik korábbi főosztályvezetője is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .