Szervkereskedelem a hullaházban: nyomoz az FBI

0
887

Egy fej 500 dollár, egy térd 250 dollár, egy láb 125 dollár. Ez egy hivatalos árlista, amelyet egy amerikai vállalkozás tett közzé az interneten.

A Colorado államban működő cég, a Sunset Mesa Funeral Directors és a vele egy székhelyen működő Donor Services a hullaházba érkezett holttestek szerveivel üzletelt. Ez az államban nem tilos, de pusztán üzleti célból nem is engedélyezett. Vagyis csak tudományos vagy oktatási célból lehet értékesíteni olyan holttestek szerveit, melyek esetében a rokonság ehhez hozzájárult. Az pedig

etikai kérdéseket is felvet,

ha ugyanaz a cég hamvaszt, temetőt üzemeltet és szervekkel kereskedik.

A cég ugyanis mindezt megteszi. Ez még nem feltétlenül sért törvényt, arról viszont már az FBI is érdeklődik, hogy mi történik a holttestekkel a hamvasztás előtt. Több alkalmazottat ki is hallgattak. Ők pedig azt mesélték, hogy a főnök édesanyja különleges bizniszt talált ki:

a holttestek aranyfogaira specializálta magát.

Egész gyűjteménye volt, amellyel dicsekedett is, aztán persze eladta az aranyat.

A Reuters újságírói számoltak be először az ügyről, ezután kezdett nyomozni az FBI. Ők a Donor Services ügyei vizsgálják, a másik cég, a Sunset Mesa ügyében pedig Colorado állam vizsgálódik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .