Szabó István a belgrádi FEST életműdíjasa

0
763

A díjátadáskor az Oscar-díjas filmrendező azt mondta, az igazi elismerés az, hogy ennyi embert lát egy moziteremben, ekkora közönséggel tíz éve nem találkozott. A rendezvényen megjelent a szerb miniszterelnök-asszony és barátnője is.

Szabó István a szerb fővárosban átvette a 46. FEST életműdíját, a Belgrádi győztes nevet viselő szobrocskát. Az idei nemzetközi filmfesztiválon 116 filmet mutatnak be, a rendezvény fődíjáért Mészáros Márta filmje, az Aurora Borealis – Északi fény is versenybe száll 15 másik alkotással együtt.

A március 4-éig tartó filmmustrán tíz Oscar-díjra jelölt alkotást is levetítenek, a többi között A víz érintése, a Három óriásplakát Ebbing határában, a Lady Bird, az Én, Tonya és a Szólíts a neveden című filmet.

A legtöbbet fényképezett pár a vörös szőnyegen a szerb miniszterelnök-asszony, Ana Brnabić volt, aki hosszú éves partnerével Milica Đurđićtyal jelent meg.

A szerb kormány feje nyíltan vállalja a másságát, ami nem kis bátorságra vall Szerbiában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .