NYERŐ ESÉLYEK v. OSCAR-DÍJ

0
947
x.com

A napokban több helyen is olvashattuk, hogy Los Angelesben új szabályokat fogadott el az amerikai filmakadémia kormányzói testülete a jövő évi Oscar-díjakkal kapcsolatban. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a fődíjra csak olyan film pályázhat, amely témájában képvisel valamely alulreprezentált társadalmi csoportot (nők, LMBTQ-emberek, színes bőrűek vagy más etnikumúak), vagy a stábban biztosít lehetőséget valamelyik csoport egy, vagy több képviselőjének.

Így aztán Rákay Philip Most vagy soha! filmje még a jelöltség esélyét is elvesztette a díjra. Talán valamivel több lenne az esélye, ha például a film egyik ellenszenves szereplőjét Farkasch Béla császári titkos rendőrt az LMBTQ felsorolásban szereplők egyikének tulajdonságával ruházta volna fel, például lányként születettként mutatta volna be. Igaz, hogy akkor nem biztos, hogy hozzájut a kormány 6 milliárd forint (!) feletti támogatásához és ráadásul a film DVD-jét fóliában forgalmaznák.

Szóval, Phillipünknek, ha Oscart nem is, de százmilliós autót már hozott a film. Egy Mercedes-Maybach ugyanis 96 milliós ártól indul.

MB

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .