Nemzetközi botrány lehet a 888 legújabb migránsos cikkéből

0
5700

Sajátosan tálalta a 888 azt a szombati esetet, amikor egy férfi Párizsban a negyedik emeletre felmászva, megmentett egy az erkélyről lógó kisfiút.

A 22 éves, Maliból érkezett menekültet, amint arról a Független Hírügynökség is beszámolt, egy nappal később fogadta Macron államfő és bátorságát soron kívüli francia állampolgársággal jutalmazták.

Nem, sokkal később egy írás jelent meg a 888-on, melyben a szerző nem a Maliból érkezett férfi bátorságát dicséri, nem is azt, hogy tettét milyen elismeréssel fogadták a francia legfelső körökben, hanem arról értekezett, hogy lám, a migráns milyen sok hasznát vette a kerítésmászó tudományának. Még tanulságot is sikerült kreálniuk az ügyből, mégpedig a következőt: vigyázni klell a kisgyerekekre, és magasabbra kell építeni a kerítést.

Az írás, amely a legsötétebb időket idézi, idehaza sokaknál kiverte a biztosítékot. Gyorsan elkészült a cikk francia és angol fordítása, amelyet elküldtek Macron francia elnöknek, valamint a Le Monde és a Libération szerkesztőségének.

Úgy tűnik, lesz folytatása az ügynek.

Hírünk a világban – magyarországi példával parodizálják a gyűlöletet

Jellemző egyébként, hogy a Noktara viccportál, amely nemrégiben akaratlanul is megtréfálta a magyar köztévé híradóját, ezúttal célzottan egy magyar híradós képpel illusztrálta legújabb viccét.

A Magyarország: A feketék fehér csecsemőt lopnak az erkélyről című írás maró paródiája a magyar sajtóviszonyoknak, és nem véletlen, viszont annál sajnálatosabb, hogy egy az idegengyűlöletet kifigurázó cikkhez Magyarországról vették a mintát.

A Noktara cikke egyébként nagy vonalakban a következő:  „Amint azt a magyarországi Orbán-híradó jelentette, furcsa emberrablás történt Párizs 18. kerületében. Egy fehér család épp nem tartózkodott a 4. emeleti lakásában, egyedül a kis gyerekük volt odahaza, aki az erkélyen időzött. Hirtelen egy fekete férfi jelent meg a semmiből Pókemberként felmászott a ház homlokzatára, hogy elcsenje az az erkélyről az ártatlan kisgyereket.

Hála Istennek, az emberrabló nem jutott messzire, mivel a járókelők filmre vették, hogy mire készül.. Mint kiderült, a sötét bőrű gyerekrabló illegális bevándorló volt Maliból a férfira most deportálás vár a hazájába.

Válaszul az incidensre, Macron elnök felszólította a szülőket, hogy fokozottan figyeljenek a gyerekeikre, hiszen még a saját erkélyükön sincsenek biztonságban a bűnöző migránsok miatt.”

A cikkel, illetve az arra reagáló levéllel kapcsolatban kerestük a Budapesti Francia Nagykövetséget, válaszukat, amint megérkezik, közöljük.

Kapcsolódó cikkek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..