Nem nyomoznak Hernádi és Garancsi ellen – Levélváltás Szabó Tímea és Polt Péter között

0
853

Írásban kért választ Szabó Tímea független képviselő Polt Péter legfőbb ügyésztől, a Puncs.hu portált üzemeltető Dating Central Europe számára nyújtott támogatással kapcsolatban. Polt Péter válaszolt, s amint az a levélváltásból kiderült, nyomoznak is, meg nem is.

Szabó Tímea  levelében leírta, hogy az Európai Unió által  Magyarországon 2009-ben, 130 milliárd forinttal elindított Jeremie program forrásainak elosztásával kapcsolatban több probléma is felmerült az utóbb i időben, amelyek miatt az Európai Bizottság több milliárd forintos büntetést is kiszabott.

Több újságcikk is foglalkozott már a program visszásságaival .

Az uniós ellenőrök kifogásolták például azt, hogy Hernádi Zsolt Mol-vezér alapkezelője egy szexpartner-kereső oldalakkal foglalkozó vállalkozást támogatott uniós források felhasználásával.

Az egyik ilyen oldal a Dating Central Europe tulajdonában lévő puncs.hu amely az utóbbi időben meglehetősen nagy társadalmi felháborodást váltott ki a prostitúcióra buzdító köztéri plakátjaival . Az NGM korábban azt közölte, hogy a jogszerűtlen támogatások miatt büntetőeljárások i s indultak.

Szabó Tímea arra kérte Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy a fenti üggyel kapcsolatban az alább i kérdésekre szíveskedjen válaszolni : Hány büntetőeljárás indult a Jeremie-program szabálytalanságai miatt? Történtek-e vádemelések? Indult-e nyomozás Gran Kockázati-tőkealap által nyújtott támogatásokkal kapcsolatban? Ha nem, akkor mi ennek az oka? Vizsgálta-e az ügyészség a Dating Central Europe számára nyújtott támogatást? Különös tekintettel arra, hogy ez a vállalkozás jelenleg prostitúcióra buzdító köztéri plakátkampányt folytat a számára nyújtott támogatás felhasználásával.

MTI Fotó: Krizsán Csaba

Polt Péter levélben válaszolt a független képviselő felvetésére. A legfőbb ügyész közlése szerint a NAV Bűnügyi Igazgatósága nyomozást rendelt el különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt. A gyanú szerint ugyanis a kihelyezett befektetések egy részét a gazdasági társaságok nem a szerződésben foglaltaknak megfelelően használták fel.

A nyomozás tart, annak határidejét a Legfőbb Ügyészség 2018. január 26-ig meghosszabbította.

Egy másik feljelentés Hernádi Zsolt Mol-vezér ellen irányult. Ifj. Tényi István a 444.hu cikke alapján

Hernádi saját rokonának és régi üzlettársának, Garancsi Istvánnak is osztott pénzt.

Polt Péter közlése szerint a feljelentés alapját képező cikk – és ily módon a feljelentés sem – nem tartalmazott költségvetési csalásra utaló és ezzel összefüggésben vagyoni hátrányt okozó adatokat. Ezért a Fővárosi Főügyészség a feljelentést elutasította.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .