Műlencse műtét vélemények híres emberektől

0
247
FH

A műlencse beültetés ma már az egyik legprofesszionálisabb eljárásnak számít a látásjavítás területén. Mivel tartós, és rendkívüli eredményeket produkáló beavatkozásról van szó, ezért az sem véletlen, hogy több ismert ember végeztette már el a műlencse műtétet magán. Vajon kik éltek a lehetőséggel hazánkban?  

Nézzünk szembe a tényekkel

A népszerű műsorvezetők körében egyre többen vállalják a műlencse műtétet. A televíziózás világban ugyanis a tiszta látás rendkívül fontos. Elég félreolvasni egy szöveget, vagy rosszul látni egy jelzést, és máris problémás lehet a műsorvezetés, de még az újságírás is. A műlencse azonban képes arra, hogy a látásunk ismét tiszta és éles legyen. A profi szakemberek minden lencse kialakításakor figyelembe veszik a munkakörünket is. Ezért például egy médiában dolgozó személy számára azt is bele kell kalkulálni, hogy valószínűleg sok utómunkát végezhetnek a számítógép előtt ülve. Szebeni András a Tények és a Mokka műsorvezetője akkor kereste fel a klinikát, amikor már a saját gyermekének sem látta jól felolvasni a mesét. Először voltak félelmei, ám mivel a barátja, az olimpiai bajnok Szabó Bence is elvégeztette a műtétet, úgy gondolta, hogy számára is ez lehet a legjobb megoldás. A szemlencseműtét a leghatékonyabban 45 éves kor felett végezhető el, ráadásul fájdalommentes és gyors beavatkozásról beszélhetünk, ami Szebeni András számára is rendkívül meglepő volt. A műsorvezető saját lábán távozhatott a klinikáról, szinte azonnali látásjavulással.

Az éleslátás nem csak a médiában fontos

Ha az ember nem látja élesen az őt körülvevő világot, az már önmagában frusztráló tud lenni. Ha pedig még a munkájában is akadályozza, akkor még inkább zavaró lehet. Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Lucy Liu és még sok más külföldi színésznő magyar hangja, Kökényessy Ági színésznő a saját bőrén tapasztalta meg milyen állandóan szemüveget cserélni, és persze egyre közelebb tartani a szeméhez a leírt szöveget, például amikor egy-egy színházi szerepére gyakorol. A művésznő még 2014-ben csináltatta meg a szemlencseműtétet, ami előtt nagyon félt, hiszen a szem mindenki számára egy rendkívül kényes terület. A beavatkozás azonban csupán fél óráig tartott és fájdalommentes volt, még annak ellenére is, hogy a színésznőnek egy kezdődő szürke hályoggal is küzdenie kellett, amit a beavatkozás szintén megoldott. Az első napokon a műtét után még kissé homályosan látott, viszont utána tökéletesen kitisztult a kép, és azóta ő is azon boldog szemlencse műtétesek táborát gazdagítja, akik újra visszanyerték a tökéletes látásukat. Végre semmi sem zavarja már őt sem abban, hogy a munkáját és a mindennapi tevékenységét szabadon, gondok nélkül végezhesse. Hasonló volt a helyzet Bánsági Ildikónál is, akinek ugyan szürkehályogja nem volt, ám homályos látása annál inkább. A színésznő 2021-ben fordult a klinikához, és azóta még a legapróbb betűket is élesen látja. Gondoltad volna, hogy tőlük is olvashatsz műlencse műtét véleményeket?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .